Maak van je velomobiel een sneeuwmobiel

Het is winter in Nederland, daar kan niemand omheen. Bergen sneeuw en ijs. Kan je dan nog wel met een velomobiel veilig de weg op?

Natuurlijk, met de speciale Velosneeuwkit™ van onze Finse leverancier Saukki, verander je je velomobiel in een handomdraai in een sneeuwmobiel.

De naar Noorwegen geëmigreerde Adri veranderde zijn velomobiel zelfs in een bobslee. Voor wie dat iets te radicaal is, ook al vanwege het feit dat de sneeuwperiode in Nederland nooit lang duurt, kan bij hem ook terecht voor alleen informatie over het installeren van een spijkerband op het achterwiel.  Dit is handig voor extra aandrijving in combinatie met de Velosneeuwkit™. De Velosneeuwkit™  is niet geschikt voor velomobielen die remmen op de voorwielen. Controleer dit eerst bij je eigen velomobiel voordat je de Saukki Velosneeuwkit™ installeert. Zie hier de instructievideo hoe de Velosneeuwkit™ te monteren en enkele waarschuwingen* over het gebruik in de praktijk:

Vanwege grote populariteit kan de Velosneeuwkit™ tijdelijk uitverkocht zijn in de Saukki shop. Kijk dan of er nog andere dingen zijn die je leuk vindt.

*) De waarschuwingen betreffen alleen het remmen.

Voor serieuze artikelen over de winter: zoek op winter op de homepage van dit blog.

Een Reactie op “Maak van je velomobiel een sneeuwmobiel

  1. Leuk Belle!
    Je blog is altijd informatief, deze was ook heel leuk erbij!
    Saukki mag ik graag bezig zien, en hem engels horen spreken is ook een beleving op zich! Maar goed, hij doet het wel, en ook maakt hij informatieve video’s.
    Leuk dat je mij ook even noemt, een echte bobslee is het natuurlijk niet, ik sta gewoon op wielen, inderdaad tussen begin november en eind maart op spijkerbanden………4 stuks bij de QV……Dus daar kan ik zeker wel advies over geven!
    Ik zie me nog geen Velosneeuwkit monteren, ondanks dat ik achterremmen heb. Ik weet heel goed wat er gebeurd als je te hard remt met die achterremmen, de voorremmen blijven ook bij mij de belangrijkste stoppers, hoewel die achterremmen goed helpen bij een snelle stop.

Aanvullingen, tips, vragen? Laat hier je reactie achter:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s