Industriële boswandeling

In het Hollandse Hout tussen Lelystad en de Oostvaardersplassen wordt een slenk aangelegd. Deze grote waterpartij is prachtig om te zien.

We maakten een wandeling van 5,3 kilometer. De auto parkeerden we op de Knardijk. We liepen in het stuk bos dat is omsloten door Knardijk, Lage Vaart en de Torenvalkweg. De wandeling is makkelijk uit te breiden naar de andere kant van de Knardijk en/of Torenvalkweg.

De slenk, een breed water in het Hollandse Hout

Bij aankomst op de Knardijk kan het wat druk lijken op een zonnige dag, zeker nu het meeste vertier weer gesloten is vanwege de coronamaatregelen. Zodra je echter het betonnen fietspad af bent, is het een stuk rustiger.

De slenk wordt nog steeds verder uitgebreid en dus is het bos bezaaid met allerlei vervreemdende aparatuur.


Najaar
Vanwege het najaar, hoef je niet vroeg op of laat in het bos te blijven voor het zogeheten gouden kwartiertje voor fotografie. De lage stand van de zon zorgt voor een prachtige gouden gloed.

Graafmachine met extra hulpstukken

Zorg voor stevige stappers die tegen modder kunnen, je bent hier immers in de polder. Dat blijkt als snel als je deze route volgt en aankomt bij een plek met scheepswrak. Je staat hier op de bodem van de Zuiderzee! Een bord geeft uitleg over het waterschip uit de 17e eeuw dat hier onder een heuvel ligt en hoe het geconserveerd is.

Waterschip OC 60 uit de 17e eeuw in conserverende heuvel

Hoe riet op de bodem met elkaar is verbonden

Overal langs het water vinden we verse sporen van reeën. We zien ze vandaag helaas niet.

Reeënsporen

Route

Gewandelde route, het water ligt in het lichtgroen gekleurde gedeelte (nog niet volledig ingetekend op kaart)

Corona
Het is je wellicht opgevallen dat het de laatste tijd rustig is op Kampeerwijzer.com. Dat komt omdat we sinds eind februari in lockdown zijn vanwege het coronavirus. Dit omdat Belle drie risicofactoren heeft: astma, bloedgroep A en leeftijd (begin 50).

Dit betekent dat we momenteel meer wandelen dan fietsen, omdat we vinden dat we op de fietspaden niet voldoende 1,5 meter afstand kunnen houden. We gaan verder nergens naartoe. Niet naar vrienden of familie. Niet naar kantoor, niet naar supermarkten of winkels, niet naar dierentuinen of pretparken. We hadden eind februari kaartjes voor de Fiets en Wandelbeurs, maar we zijn niet gegaan.

Helaas zijn hierdoor ook onze bikepackingavonturen on hold omdat we verwachten dat je op campings in toiletruimtes besmet kan raken. Hiermee vervalt ook de mogelijkheid om nieuwe producten te testen. Hierdoor vervallen de blogposts met produktrecensies.

Onze bikepacking fietsvakantie in Montana U.S.A. is komen te vervallen. Gelukkig ging de vlucht niet door want we wilden zeker niet met een vliegtuig reizen, zoals we ook alle openbaar vervoer mijden. Alle uitzoekwerk naar grizzlyberen, fiets meenemen in vliegtuig etc. zijn daardoor stil komen te liggen. Dit soort research leidt vaak naar een blogpost.

Naast wandelen houden we ons nu bezig met andere zaken zoals klussen aan huis, noodzakelijk onderhoud aan de tuin, lezen, gamen (World of Warcraft, Sims Freeplay en Simcity Buildit). We zijn in de gelukkige omstandigheid dat we beiden goed thuis kunnen werken en dat thuiswerken de norm is bij onze werkgevers. Daarnaast kan je alles bestellen via internet, van de boodschappen tot een nieuwe batterij voor de robotstofzuiger.

 

2 Reacties op “Industriële boswandeling

 1. Publicatie zit wel goed, ziet er prima uit. Tja, die Corona brengt nogal wat teweeg in de wereld……..
  Thuiswerken zit er voor mij helaas niet in, dus sukkel ik nog steeds naar het werk in de velomobiel, en probeer me zoveel mogelijk weg te houden bij de rest, wat vaak niet meevalt.
  Ik wist tot vandaag niet dat bloedgroep A onder de risicogroepen valt, weer wat geleerd, bedankt!
  Ook ik val dan in dezelfde categorie, astma, bloedgroep A en leeftijd, ondertussen is de teller de 60 gepasseerd…….
  Vakantie die niet doorgaat hebben we ondertussen ook ervaring mee helaas………
  Het beste ervan zien te maken is het enige wat we kunnen doen in deze situatie, en hopen dat er binnen nu en eind volgend jaar een bruikbaar vaccin op de markt komt……

Aanvullingen, tips, vragen? Laat hier je reactie achter:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s