Rondje Moezel met trike 2017

In de zomer van 2017 reden wij een rondje met de speed pedelec ligfietstrikes via Maastricht, Vennbahn, Moezel en via de Rijn weer terug. Een fietstocht met een ‘opgevoerde’ e-bike dus, door België, Luxemburg en Nederland, Duitsland wat zich laat afkoren tot BLeND, de tag waaronder de posts over deze vakantie terug te vinden zijn op dit blog. Totale lengte 1166 kilometer.

Gefietstste BLeND-route

Vooral de Vennbahn is mooi fietsen, over een voormalige spoorlijn, autovrij en midden in de natuur. Ook zeer goede route voor velomobielen wat het hellingspercentage is nooit meer dan drie procent, omdat hier vroeger zware treinen met erts moesten rijden. Door elk dal ligt een brug.

Koblenz
De Moezel met zijn wijncultuur vonden we ook zeker de moeite waard. Het stuk Rijn vanaf Koblenz naar het noorden is echter niet zo mooi. Veel industrie, kerncentrales en druk. Het mooie stuk van de Rijn ligt juist vanaf Koblenz richting het zuiden.

Aanvullingen, tips, vragen? Laat hier je reactie achter:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s