Op zoek naar de ultieme doucheslipper

Al jaren sleep ik mijn Crocs mee op vakantie. Ze zijn ideaal om aan te schieten als je ’s nachts de tent uit moet. Geen koude voeten ondanks het natte gras. En ideaal om mee over een kampeerterrein te banjeren richting de douche.

Het is heerlijk om na een dagtocht je bergschoenen of fietsschoenen uit te kunnen trekken om in de pantoffelachtige Crocs te stappen. Maar er zitten ook wat nadelen aan Crocs. Zo wegen ze weliswaar bijna niets maar ze nemen veel ruimte in. Vooral in Dave’s schoenmaat 46 zijn het bijna zeewaardige exemplaren. Hij nam dus maar teenslippers mee op kampeertrips maar die beschermen je tenen niet en lopen onhandig in een bosachtig terrein.

Crocs Kadee ballerinamodel

Crocs heeft al een aantal jaren voor vrouwen ballerina-achtige exemplaren maar die hebben een dusdanige smalle zool dat ze niet voldoen in oneffen terrein. Ook blijft zo’n model slecht aan je voeten zitten (en zijn ze niet verkrijgbaar in maat 46). Ik probeerde het met een paar waterschoenen van G&G maar de zool bleek te slap en ik kon er niet ver mee lopen omdat ik schuurplekken kreeg bovenop mijn tenen. Decathlon verkoopt ook zoiets van Nabaiji, hier is de zool net zo buigzaam van als die van G&G, je voelt er bijna elk steentje doorheen.

Waterschoenen G&G

Geschikt model
Al jaren hoopte ik dat Crocs nog eens met een geschikt model zou komen met een dunnere zool en een plat te drukken bovenkant. Het werd ook tijd want mijn oude Crocs hebben bijna geen profiel meer en ik slip er de laatste tijd regelmatig mee op een douchevloer.

Inmiddels is mijn wens ingewilligd met het model Swiftwater Wave. Niet lichter, wel compacter. Het bovenmateriaal is dunner en daardoor plat te drukken. Ze zijn er in een heren– en damesmodel en in vier verschillende kleuren.

Crocs Swiftwater Wave heren

De zool heeft een speciaal antislip profiel voor extra grip in natte omstandigheden. Ideaal dus voor onder de douche.

Crocs Swiftwater Wave dames

Het herenmodel is verkrijgbaar vanaf maat 39-40 dus vrouwen met deze schoenmaat hebben de keuze tussen het heren- of damesmodel. Het damesmodel is verkrijgbaar tot maat 42-43.

Verschil pakvolume Dave’s clogs versus de Swiftwater Wave

Neem jij doucheslippers mee op kampeertochten en zoja, welke?

Aanvullingen, tips, vragen? Laat hier je reactie achter:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s