Hakken onder fietsschoenen

Wie met fietspedalen voor racefietsen rijdt kent het probleem wel: de op drie punten vastgezette schoenplaatjes lopen moeilijk omdat de voorvoet zoveel hoger staat dan de hiel. Soms moet je toch even van of uit de fiets richting bijvoorbeeld de appeltaart of voor een andere bio break.

Lig- en roeifietser Wim (blog) heeft een handige oplossing bedacht voor zijn fietsschoenen met schoenplaatjes voor Look Kéo-pedalen. Hij kocht bij het tuincentrum een paar Zweedse klompen, haalde daar de hakken vanaf en lijmde de die vast aan zijn fietsschoenen van Bont.

Ook handig voor wie bijvoorbeeld met andere hoge schoenplaatjes fietst, van bijvoorbeeld Time Xpresso of Shimano SPD SL.

12 Reacties op “Hakken onder fietsschoenen

 1. Dat is een mooie oplossing, maar minder geschikt voor een velomobiel. In een DF kost het teveel ruimte en in een Quest moet je de voetengaten extra groot maken.

 2. Dat ben ik met Piet eens, een mooie oplossing, maar het kan nog veel simpler dan dat, je koopt gewoon ATB-schoenen, daar kun je op lopen zonder er uit te zien als een dronken eend….;-))
  Gebruik ik al jaren, ook op de racefiets, ik weet niet of er andere plaatjes mogelijk dan enkel SPD’s.

   • Ga ik niet proberen Wim, ik ben in 2005 zeer bewust van LOOK plaatjes afgestapt, omdat deze naar mijn mening veels te snel slijten. En dat van dat grotere oppervlak? Zal wel, al eens Speedplay bekeken? Rijden ook veel renners mee, blinken toch ook niet echt uit door hun grote draagvlak lijkt me……….los daarvan heb ik geen last van de SPD’s, enkel maar gemak van de ATB schoenen.

  • Mensen kiezen bewust voor deze grotere schoenplaatjes omdat dan de druk beter verdeeld wordt (over een groter oppervlak).

   • Datzelfde kan toch ook bereikt worden door de plaat in de schoen steviger te maken? Ik zie niet direct de noodzaak om dan aan de buitenkant zo’n lompe constructie te hebben.

    • Ik ken veel ligfietsers die zowel carbon zolen als driepunts schoenplaatjes gebruiken om van tintelende voeten af te komen.

     • Mij heeft het in ieder geval geholpen.

      Leven en laten leven zeggen wij hier altijd.

      Als iemand nou graag van die grote driehoeken onder zijn schoenen wil hebben, dan is dat toch prima.

      Als het helpt, vind ik het goed.

Aanvullingen, tips, vragen? Laat hier je reactie achter:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s