Zonnige landelijke ligfietsdag 2017

Het is vijf graden als we met korte broek en sandalen naar Dronten fietsen. Dauwdruppels glinsteren in de zon. Er hangt ochtendnevel. We zijn op pad voor de landelijke ligfietsdag, georganiseerd door Ligfietsshop Tempelman.

Ondanks het vroege uur voor een zondag (8.30 uur) is het al druk op het fietspad met hardlopers en wielrenners. Als we anderhalf uur later aankomen in Dronten is het kwik al gestegen naar 15 graden. Er is zon en 21 graden voorspeld. Een perfecte dag voor een gezamenlijke ligfietstocht.

Gezamenlijke ligfietstocht
De landelijke ligfietsdag heeft altijd dezelfde elementen: beginnende en ervaren ligfietsers ontmoeten elkaar tijdens de koffie met cake, dan gezamenlijk vertrekken naar het lunchadres. Vandaar splitst de groep zich voor een lange of korte ligfietstocht terug naar Ligfietsshop Tempelman, waar de zelfgebakken pannenkoeken klaar staan.

Dit jaar werd er maar één variant van de fietstocht gereden, een korte route van circa 35 kilometer. De lunchstop was bij een snackbar, die was echter niet berekend op een grote groep ligfietsers. We waren met ruim dertig ligfietsers, het merendeel op open tweewielers, trikes en roeifietsen. Gelukkig hadden de meesten zelf lunch bij zich of aten niets, zoals Ymte. Hij gaf aan meestal geen water of eten mee te nemen op tochtjes onder de honderd kilometer (!). Tussen de frikandellen en patat ontwaarden we gelukkig nog een pistoletje gezond op de kaart.

We zagen veel bekenden gezichten. Marloes reed mee op een open trike, nog steeds is zij aan het herstellen van een ongeval waarbij ze op de roeifiets werd aangereden door een auto. George had zich ondanks herniaklachten in zijn velomobiel weten te hijsen en was komen fietsen vanuit de kop van Noord-Holland. Wim was met de roeifiets. Bastiaan zag een uur voor vertrek een tweet van mij langskomen maar arriveerde te laat voor de tocht. Edwin uit Apeldoorn en Bas uit Deventer waren samen komen fietsen. Maar zo kon hij mooi José helpen pannenkoeken bakken. Sommige mensen zien we maar één keer per jaar, alleen bij dit evenement.

Pannenkoeken
Na afloop van de tocht smaakten de zelfgebakken pannenkoeken met kaas, spek of naturel weer heerlijk. Ik heb er geen foto’s van kunnen nemen: mijn iPhone was overhit geraakt in de zon. Nog even napraten en dan gaan we weer op weg naar huis. Met de heen- en terugweg erbij fietsten we vandaag ongeveer 108 kilometer met onze e-trikes, op de terugweg nog steeds lekker in de zon.

2 Reacties op “Zonnige landelijke ligfietsdag 2017

  1. Oververhit in de zon? Huh? Geen rijwindkoeling voor de iphone?

    Het was inderdaad mooi fietsweer gisteren, warm genoeg om zonder shirt in de cabrio velomobiel te rijden :)

Aanvullingen, tips, vragen? Laat hier je reactie achter:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s