Winterkost voor winterkamperen

HAK heeft ‘stazakken’ op de markt gebracht met kant-en-klare bonenschotels, bestaande een mix van peulvruchten, groenten, saus en kruiden. Op de folieverpakking staat waarmee het gerecht is te combineren. Super makkelijk voor tijdens het kamperen, want je hoeft de inhoud alleen maar op te warmen.

hakzak-kikkererwtenPeulvruchten vullen goed, zijn gezond en laten we het belangrijkste niet vergeten: deze bonenschotels van HAK zijn erg lekker. De kikkererwtenschotel met groenten, kruiden en saus is volgens de verpakking lekker met couscous. Couscous is erg makkelijk klaar te maken op een brander: water aan de kook brengen, pan van het vuur, couscous erdoor roeren en 10 minuten laten staan. Dat scheelt brandstof. Op de site van HAK is bij elke variant een aantal recepten te vinden voor wie ook thuis aan de slag wil met deze variaties. In het product is van nature een klein beetje suiker aanwezig maar er is geen suiker toegevoegd.

In het schap
Verder in het schap : linzen-curry en bonenschotel (beide volgens HAK lekker met rijst), kidney-bonen chili (lekker met wraps), doperwten-linzen-mais mix (kan koud gegeten worden en door salade gemengd).

De chili sin carne of tortillaschotel mogen we graag samen met wat ijsbergsla, crème fraiche of geraspte kaas eten in een dichtgevouwen tortilla.

Stevige winterkost
Naar eigen inzicht kan je natuurlijk nog van alles toevoegen: vlees(vervangers) of verse groenten. Deze stevige kost gaat er wel in tijdens het herfst- en winterkamperen. De verpakking is handig: geen blikopener nodig en ze nemen minder ruimte in dan bijvoorbeeld blikken. Bij Albert Heijn vind je deze zakken in het schap met de conserven.

3 Reacties op “Winterkost voor winterkamperen

  1. En hoe smaakt het? Alhoewel dat niet héél belangrijk is. Mijn ervaring is dat je bijv. na een hele dag fietsen of wandelen eigenlijk alles wel lust ;-).

    • Zie eerste zin na de leader: “en laten we het belangrijkste niet vergeten: deze peulvruchtenmixen van HAK zijn erg lekker.” Wij vinden ze zo lekker dat we ze ook thuis eten maar dan vullen we ze aan met verse groenten en vlees.

Aanvullingen, tips, vragen? Laat hier je reactie achter:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s