Recordopkomst Oliebollentocht 2016

Aan de Oliebollentocht voor velomobielen editie 2016 deden meer dan 200 velomobilisten mee. Een recordopkomst. De organisatie was dit jaar in handen van IntercityBike en was perfect, ondanks dat er gerekend was op ‘slechts’ 160 deelnemers.

Wie wilde kon de avond voor of na de tocht blijven slapen in de werkplaats van IntercityBike. Er was een afgetimmerde ruimte met houten vloer om je slaapmatje op uit te rollen en de mogelijkheid om je te douchen. Koffie, ontbijt, avondeten en na de tocht heerlijke oliebollen en soep van Rammenas Roots Rock Kitchen: alles was tot in de puntjes verzorgd door Ymte en Frank van IntercityBike.

Korte en lange routes
Er waren twee routes, of eigenlijk vier, want je kon combi’s maken: lang of kort heen en vanaf Flevonice, waar we pauze hielden, kort of lang terug. Wij reden de korte route, bij elkaar ruim 50 kilometer. Met nog de 38 naar huis vonden we dat een mooie lengte. Er werd pittig gereden met een snelheid tegen de 30 kilometer per uur. Dat viel nog niet mee door die dikke mist. Alle deelnemers reden in een velomobiel: van Alleweders tot QuattroVelo’s. Daniel Fenn reed mee met de vierwielige DF en ook de DuoQuest werd gespot.

oliebollentocht2016route

Paars de lange routes, groen de korte

Het was weer een gezellig weerzien van oude en nieuwe ligfietsvrienden. Ik sprak onder andere André van het blog ‘A trike called Quest‘ en tijdens het rijden Paul van ‘Mooi Geel Is Niet Lelijk‘. Uiteraard waren Wilco en Erwin ook van de partij, Wim van LOL en vele, vele anderen. Redacteur Theo van Ligfiets.net mistte bijna de tocht omdat hij dacht dat deze zou starten bij Ligfietsshop Tempelman. Naast Nederlandse deelnemers waren er deelnemers uit Duitsland, België en Groot-Brittannië. Zo was onder andere Dieter er, van de Oldenburger Liegeradgruppe en Lee Wakefield. Wim Schermer schoot in de lach toen ik hem ‘betrapte’ op het maken van een overzichtsfoto.

Oliebollentocht 2016 – the Movie
Om geen problemen te krijgen met copyright heeft Dave vandaag een soundtrack gemaakt voor de Oliebollentocht 2016 Motion Picture. Veel is gefilmd met de iPhone omdat van de GoPro-camera de lens besloeg door de combinatie van kou en mist. Het was de hele dag slechts 2 graden. Kon je er niet bij zijn, of heb je alweer heimwee, zet dan de popcorn klaar voor 20 minuten Oliebollentocht 2016 – the Movie. De video is in HD 1080 dus zet ‘m lekker full screen en op hoge kwaliteit.

Veel kijkplezier!

Op YouTube zijn alle video’s van Kampeerwijzer.com terug te vinden als je zoekt op ‘Kampeerwijzer’. Je kan je ook abonneren op het kanaal. Dit laatste wordt zeer gewaardeerd omdat er vanaf honderd abonnee’s extra opties beschikbaar komen.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

10 Reacties op “Recordopkomst Oliebollentocht 2016

 1. Heel mooie video reportage heb je ervan gemaakt.
  Van de langere video’s zijn er heel weinig die ik helemaal uitkijk,
  maar deze was kwam aan het eind voor ik er erg in had.

   • De video die je gemaakt hebt over de trip naar/van intertuin,
    was veel te lang, of beter gezegd langdradig, ook vond ik de muziek daarin niet steeds echt geslaagd. Ook het effect dat je gebruikte bij de beeldovergangen vond ik erover.

    Nu gebruik je enkel nog een fade to black, welke veel beter is. Ik gebruik enkel de hard cuts en verder hooguit (als het past in de muziek) een cross fade.
    Ik maak de video’s ook heel kort, beginnend vanuit een ander standpunt. Een (soort van) docu video zoals deze zou ik niet echt kunnen (ik zie me er in elk geval geen beginnen aan) Maar jij bent erin geslaagd (of op zijn minst bewezen) dat langere (ligfiets) video’s echt wel kunnen en zeer informatief kunnen zijn, en dat mag ook eens gezegd worden.

    Wat me nadien ook opviel is dat ik in deze video nergens het gevoel had dat ik zat te wachten op het volgende beeld.

    • De IntraTuin-video was de eerste video ooit die ik gemonteerd heb en hij is inderdaad veel te lang en saai. Over de muziek kan je twisten: er is ook iemand die dankzij die video de Kings Of Leon heeft ontdekt. Als je het niks vind, zet je het geluid uit en zet je je eigen muziek op. Alleen mis je dan de voice-over(s). In deze video ben ik de fade-to-blacks vergeten in te korten en er zit een spelfout in. Maar ach, je kan blijven verbeteren.

    • Ik had wel het gevoel dat de intratuin video je eerste was. Daarom dat ik daar ook geen commentaar op gaf. Want mijn eerste “basuko” films waren ook niet het beste van mij ooit. En ik had wel al eerder montages (over andere zaken) gemaakt.

     Maar als je een video niets vind heb je een aantal mogelijkheden: je kijkt die uit terwijl je je ergert (en nadien gaan zeuren over de kwaliteit) of je kijkt die niet uit en je doet iets anders (wat ik deed), of je doet zoals je zegt, zet een eigen muziekje op. Ik merk dat nogal wat mensen het eerste denken te moeten doen. Zeuren over alles en nog wat en verder niets uitvoeren.

     En je weet ook wel dat de beste stuurlui aan wal staan. Een montage maken gaat niet vanzelf en je moet het leren al doende en uit je fouten leer je het meest. Daarom dat ik nu reageer, en wel om te zeggen dat het goed is ipv bij de eerste montage al comment te gaan geven om dan vooral als een betweter over te komen. En ik moet toegeven, je leert het snel.

     • Wat jij mooi doet zijn die overgangen precies mooi op accenten van de muziek monteren. Welk programma gebruik jij?

     • Ik monteer met final cut pro. Ook van Apple net als imovie. Het is trouwens een oude versie (6.0.6) met ook een oude 24 inch imac (10 jaar oud ofzo). Maar het monteren op de maat van de muziek is eerst de muziek op de tijdslijn plaatsen en dan de beelden erop.
      Maar … geef jezelf ook de tijd, het heeft ook een tijdje geduurd eer ik de juiste klik gevonden had. Maar vooral, niet alles te technisch bekijken, maar ook op je gevoel afgaan. Zo ga ik puur op mijn gevoel af wat de muziek keuze betreft.

 2. Dank voor deze reportage Belle. Ik was er niet bij dit jaar, maar heb toch even de sfeer kunnen proeven op deze manier.
  Groeten, Marco.

Aanvullingen, tips, vragen? Laat hier je reactie achter:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s