Video’s van training voor Oliebollentocht

Afgelopen dagen hebben we getraind voor de Oliebollentocht voor velomobielen. Dat was nodig want door een flinke griep hebben we vier weken niet gefietst. Tegelijkertijd waren het mooie gelegenheden om te oefenen met de GoPro-camera.

Rondje Randmeren

In dit filmpje zitten twee liedjes van The Schizofrenics, de band waarmee Dave in 1995 op Lowlands stond in tent Charlie. De nummers worden aangekondigd op de ondertiteling. Dave rijdt op de speed pedelec trike en ik in mijn Quest XS (Nimbus 2000). Je krijgt een goed beeld van hoe lekker fietsen het is in de Flevopolder.

Melding Fietsersbond

Als onderdeel van deze rit maakte we een omweg in verband met een melding bij het Meldpunt Fietsersbond. Gevraagd werd om een foto van het probleem, wij maakten een kort filmpje met een pittig muziekje van Combichrist eronder, dat toevallig dezelfde lengte had als de video. Helaas werd deze video geblokkeerd door de uitgever van de muziek, dus hebben we de video opnieuw gemonteerd met muziek van LCD Soundsystem eronder.

Rondje Zeewolde

Tijdens deze rit ontmoeten we koeien op het fietspad richting de Knardijk. Zien we de Biezenburcht tegenover Harderwijk en steken we door een park in Zeewolde om de kust links te laten liggen (het waaide hard). In dat park ligt het landschapskunstwerk Sea Level en paviljoen De Verbeelding. De rit begon met het missen van een afslag, omdat we op dat punt vaak rechtdoor rijden. Ik had echter expres een wat afwijkende route gemaakt met veel kleine smalle paadjes die je in de zomer beter kunt vermijden met je velomobiel.

Miezerig weer
Door het miezerige grijze weer hadden we er allebei niet echt zin in. Maar er moest getraind worden! Onderweg luister je naar muziek uit het computerspel World of Warcraft, dat we allebei graag spelen, en een zelfgeschreven nummer van The Schizofrenics. Daarnaast nog een nummer van de gelegenheidsband The Game Patients, dat nummers heeft gemaakt voor een feest. In beide bands speelt Dave lead gitaar.

Gezocht: abonnee’s
Alle video’s zijn op YouTube makkelijk terug te vinden als je zoekt op ‘Kampeerwijzer’. Als honderd mensen zich abonneren op het kanaal mag ik een makkelijker te onthouden naam uitkiezen dan ‘UCScKUWRcNOwruRuqCZ7cQQw‘.

2 Reacties op “Video’s van training voor Oliebollentocht

 1. Goedemorgen Belle,
  net je video bekeken op m’n 30′ Cinema beeldscherm onder het genot van een huisgebrouwen kopje espresso lungo :-) ‘k Had het gevoel dat ik mee fietste! Aardig om te zien dat Dave ook een liefhebber is van wat gooi- en smijtwerk op de Scorpion (naast de weg, inhalen met ’n afstekertje e.d.). En dat-ie snel optrekt, daarvan weet ik mee te praten, ‘k doe dat af en toe om te showen, vooral wanneer we na een coffee break op een terrasje weer verder rijden ;-)
  Prima video, verveelt geen moment, mooi stabiel beeld en goed gemonteerd. Het was voor mij een beetje een déja vu want ‘k ben in dat gebied heel vaak geweest toen ik nog zeilde vanuit de jachthaven bij Muiderzand.
  Maar Almere, dat ken ik nauwelijks en dat was dus een leuke verkenning.
  Nu nog een technische vraag over de 1 of 2 accu’s van de Scorpion speed pedelec: ergens las ik dat het nogal moeilijk is om de accu’s van de fiets te halen, dit in tegenstelling tot bijv. de BionX accu’s die super eenvoudig en snel zijn te monteren en te demonteren.
  Klopt dat?

  • Hoi Wijnandt, ik weet niet hoe makkelijk de BionX-accu’s te verwijderen zijn maar ik vind het niet moeilijk om de accu’s van de Scorpion af te halen. Sleuteltje erin om de accu van het slot te halen en naar voren schuiven. Het is alleen zo dat aan de linkerkant van de fiets het slot aan de binnenkant zit op de accu, dus daar krijg je minder makkelijk het sleuteltje in het slot. Beetje jammer dat ze niet een linker – en rechter accu maken, gespiegeld aan elkaar.

Aanvullingen, tips, vragen? Laat hier je reactie achter:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s