Voorbereiden op Oliebollentocht

Zou het dit jaar dan eindelijk gaan lukken, meedoen aan de Oliebollentocht? We hebben de uitnodiging van mijn peettante voor kerst beleefd afgeslagen dit jaar. Twee jaar geleden liepen we bij haar een zware voedselvergiftiging op en ging de Oliebollentocht aan ons voorbij. Vorig jaar zagen we er geen heil in: de organisatie kwam langzaam op gang en het leek een soort individuele rit te worden.

Maar dit jaar moet het gaan lukken. We hebben getraind.

Winterachterband ondergelegd (Continental Top Contact Winter II Reflex):

Bandenwissel

Bandenwissel

Van de week slipte ik namelijk met de Almotion terwijl ik een glad houten bruggetje op probeerde te rijden.

Voetengaten dichtgeplakt:

EPDM-rubber laat ook met Kip Steinband helaas los

EPDM-rubber laat ook met Kip Steinband helaas los

En nog een keer dichtgeplakt omdat ook Kip Steinband niet goed hecht aan EPDM-rubber, dus hebben we weer de oude oplossing van siliconenrubber stal gehaald, die gaat nog wel een winter mee:

Siliconenrubber

Siliconenrubber

Alles hangt aan de lader:

Laden voor Oliebollentocht

Laden voor Oliebollentocht

Eneloop oplaadbare batterijen voor de GPS’en, de blauwe accu’tjes voor verlichting velomobiel, de portofoons om elkaar in die rammelbakken nog enigszins te kunnen verstaan, de accu van de trike voor-het-geval-dat en op een andere plek nog de camera, telefoon en powerbank.

Weersverwachting
De weersverwachting voor woensdag is 3 ºC maximaal, de nacht ervoor is 0 ºC de minimumtemperatuur. Dus ik heb vandaag een kinband aan mijn winterpet genaaid, hoewel de windverwachting met maar 4 knopen zwak is (2 Beaufort). Maar eerder deze maand had de wind steeds vat op de pet en dat is vervelend rijden.

Morgen gaan we inpakken: slaapzak, matje, lang wollen ondergoed en iets van ontbijt. Brander laten we thuis: we hopen op koffie van Intercitybike. We vertrekken na het avondeten, Dronten is voor ons maar een kleine 40 kilometer. We rijden de dag daarna de korte route van 50 kilometer. Met de 40 kilometer nog naar huis vinden we het dan wel mooi. Plus wij weten uit ervaring dat het veel fijner fietsen is in Flevoland dan op het oude land.

Bewaren

Bewaren

6 Reacties op “Voorbereiden op Oliebollentocht

 1. Vandaag nog gewoon op kantoor, maar de koplampen liggen aan de oplader naast mijn bureau. Morgenochtend om 06:30 vertrek ik uit Nieuwegein. Hoop onderweg nog wat mede OBT-gangers tegen te komen. Morgen leiden alle wegen immers naar Dronten. Dan de lange route en na afloop weer richting huis. Al met al een slordige 250 kilometer, maar ik heb er zin in.

  • Mijn record staat op 170 kilometer op één dag. Maar dat zou ons op dit moment niet eens lukken denk ik. Dan gaan er bij Dave knieën en schouders en bij mij voeten en achillispezen protesteren.

   • Ik ben met de XS ook geen langeafstandsfietser. Woon-werk-verkeer is 2x 14km en de ‘lange tochten’ (tussen de 60 en de 120) rijd ik met de Roeifiets :-)
    Max. met de XS is ook iets van 170km.

    Mijn lange tochten met de XS zijn retourtjes naar Dronten. 130km in totaal en dat is soms meer dan genoeg voor mij.

 2. Tot vandaag.

  Denk ik, want je bericht is van 27/12 (dat is vandaag) je gaat echter morgen (woensdag 28/12) inpakken en dan kom je na het avondeten. De dag erna (donderdag 29/12) ga je de korte route rijden, maar dan is de OBT al voorbij ;-)
  Ergens gaat er iets mis.

  • Het bericht was inderdaad net na 24:00 uur gepubliceerd, om 0:11. Ik heb het nu met 12 minuten vervroegd, zodat het weer klopt en we de OBT tegelijkertijd met alle andere 145 deelnemers rijden!

Aanvullingen, tips, vragen? Laat hier je reactie achter:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s