Trainen voor Oliebollentocht

Het was even stil hier op Kampeerwijzer, een hardnekkig griepvirus was daar debet aan: vier weken uit de running wat fietsen betreft. Op het werk juichten we het flexwerken toe: via de toetsenborden verspreidt het virus zich binnen een week over de hele afdeling en zo hebben we het tenminste allemaal maar gehad.

Nu dus nog maar een kleine twee weken om enigszins fit te worden voor de Oliebollentocht, waar inmiddels al meer dan honderd velomobilisten zich voor hebben ingeschreven. De route is inmiddels ook te downloaden. Wij zijn van plan de korte route te rijden, met de rit naar huis komen we dan op zo’n 85 kilometer, een mooie afstand, zo vlak na de griep. De avond ervoor rijden we met slaapzak en matje alvast richting Dronten, voor de voorpret.

Rustig beginnetje
Vandaag dus maar even een rustig beginnetje gemaakt met fietsen, even de kerstmarkt bekijken van de IntraTuin, aan de andere kant van Almere. Een ritje van net geen 11 kilometer dwars door de stad, grotendeels over het Spoorbaanpad, dat nog steeds op diverse plaatsen afgezet is in verband met werkzaamheden aan het spoor, maar niet meer zo erg als voorheen. Helaas was het een beetje somber grijs weer, het zijn nu echt de donkere dagen voor kerstmis. Helaas viel de kerstmarkt wat tegen, het lijkt ieder jaar weer wat minder te worden: minder vierkante meters, minder mooi aangekleed. Een paar jaar geleden keek je hier nog je ogen uit en was het het summum van etaleren wat je er te zien kreeg.

Nieuw speelgoed
Voor mijn verjaardag begin december heb ik nieuw speelgoed gekregen: een GoPro Hero5 Session camera. Na het bestuderen van de handleiding (77 bladzijden) vind ik dat ik recht heb op een extra baccalaureus-titel. Iets in de richting van de Foto- en filmacademie. Mijn omroepverleden bij televisie kwam zelfs van pas bij het kiezen van opnameformaten en instellingen als PAL/NTSC. Eindelijk heb ik nu wel ontdekt waar zo’n helm goed voor is: hij kan dienen als camera mount. Nu moet ik nog even leren monteren (morgen).

Helm met GoPro

Helm met GoPro

Preview van de eerste GoPro movie
De eerste beelden laten zien dat ik nogal met mijn hoofd schud dus ik kan de camera waarschijnlijk voortaan beter vastmaken aan de fiets.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

5 Reacties op “Trainen voor Oliebollentocht

      • Een Contour Roam2. Compact, waterdicht, kan alleen aan en uit en geen beeldscherm. Simpel ding dus. Opname kwaliteit is vooral goed als er ruim voldoende licht is. Beeldkwaliteit is wel iets minder dan GoPro maar ik ben er tevreden mee.

  1. Tip: “NTSC” staat voor “Never the same color”. Oh, monteren is heel makkelijk: redigeren gaat je ook goed af, met monteren mag je nog veel rigoreuzer zijn.

    Plaatsen van een camera blijft lastig: een te rigide montage op de fiets is ook niet fijn, je hebt een klein beetje flex nodig om de scherpe schokken op te vangen. Beeldstabilisatie in de camera blijft eigenlijk ook heel fijn.

    • Ik heb ervaring met radiofragmenten monteren in Audacity, hopelijk helpt die kennis bij het monteren van video. De Hero5 Session heeft beeldstabilisatie, dat had ik aanstaan.

Aanvullingen, tips, vragen? Laat hier je reactie achter:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s