Wandelen en kamperen: koud en nat

Met een zelfgemaakte route liepen we van station Putten naar natuurkampeerterrein Drie en de volgende ochtend liepen we naar station Ermelo. Met twee rugzakken van 50 liter waar we zelfs nog stoeltjes en een tafeltje in hadden weten te proppen.

Helaas bleek de vrijdag wat natter dan verwacht maar de echte verassing kwam ’s nachts: ijskoud. Onder een heldere sterrenhemel daalde de grondtemperatuur een halve graad onder nul. Een tikje te koud met onze luchtige tarptent (Sierra Designs Flash 3, zie onze tenten).

grondtemp20160409

Grondtemperatuur tijdens onze kampeernacht

Drie heeft een stookhut en het was erg gezellig. Met een grote groep kampeerders zaten we lekker warm en droog rond het kampvuur. Bijna alle kampeerders waren met een camper of caravan maar er was een ander sportief stel, dat met de fiets was. Met Jos en Magda hebben we gezellig gekletst over hun grootse plannen om de Great Divide Trail af te leggen met hun MTB’s deze zomer.

Route

Route

De volgende dag was het prachtig zonnig en gingen we na het ontbijt en nog meer kletsen weer op pad. We zagen drie reeën (geen telelens dus geen fotobewijs) en een schaapskudde op de Ermelose Heide. In de bossen was erg veel gerooid. Door bos en heide en onder andere Oud en Nieuw Groevebeek bereikten we Ermelo, waar we op de trein naar huis stapten.

Test rugzakken
Het weekend was bedoeld om onze nieuwe kleinere rugzakken, Osprey Atmos 50, te testen. Het ‘Anti Gravity’ draagsysteem van deze rugzakken zit fantastisch goed. Ook hadden we onze nieuwe kleinere keuken mee, waarover later deze week meer.

2 Reacties op “Wandelen en kamperen: koud en nat

    • Je ziet nu op sites van fabrikanten dat ‘backpacking’ rugzakken beginnen bij 50 liter. Twintig jaar geleden, toen slaapzakken nog 1,5 kilo wogen en een lichte tent 4 kilo, was 70 liter meer de standaard.

Aanvullingen, tips, vragen? Laat hier je reactie achter:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s