Om Almere heen voor wie naar Dronten wil

Wie vanaf de Hollandse brug met een velomobiel of ligfiets op weg is naar Dronten, zal het opgevallen zijn: Almere heeft nogal wat bouwputten. Diverse routes zijn niet meer mogelijk vanwege werkzaamheden in Almere Poort en aan de verbreding van de A6. Om ligfietsers te helpen hier de tips van een ‘local’.

De route langs het Markermeer is in principe nog wel te doen maar je zult ongetwijfeld verdwalen in Duin, een wijk in aanleg. Er zijn hier omleidingsbordjes gemarkeerd met ‘8’ maar ze zijn wat spaarzaam neergezet. De route door het Kromslootpark is ook geen optie meer (het Blanchardpad is verdwenen maar staat nog wel op Google Maps en de nieuwste kaart van OpenFietsmap), in verband met de werkzaamheden aan de A6. Je kan het beste zuidelijk rijden via Zilverstrandweg en Gooimeerdijk.

Bouwgeweld
Voor wie vastloopt in de Almeerse bouwput, heb ik een route om Almere heen gemaakt die je om al het bouwgeweld van Almere Poort, A6 en Nobelhorst (Almere Hout) heen leidt. Vanaf deze site  kan je de GPS-track downloaden. De route loopt van de opgang naar de Hollandse brug naar Velomobiel.nl. Wie naar Intercitybike of een van de andere ligfietszaken onderweg is, moet in Dronten zijn eigen weg kiezen.

Er is op de route één klein druk stukje langs de havenkom van Almere Haven, maar in de praktijk is het goed te doen én er zijn hier mogelijkheden voor het aanvullen van een tekort aan appeltaart.

Deel van de route om Almere heen

Deel van de route om Almere heen

Goede reis!

7 Reacties op “Om Almere heen voor wie naar Dronten wil

 1. Hoi Belle,

  Dank voor de tips. Ik rij meestal wat verder door, ga door een bosje en pak de Vogelweg op. Dan 25 kilometer immer gerade aus. Om het Larserbos heen en rechtstreeks naar Dronten.

  Groeten, Wilco

  • Via het Cirkelbos is inderdaad ook een hele goede route. Ik had verwacht dat het langer zou zijn maar integendeel!

 2. Hallo Belle,
  Als je een snelle route wilt, rij dan door op Gooimeerdijk tot de afslag
  Musweg en pak daarna de Meesweg, Merelweg, Vogelen, Rietweg.
  Op het einde van de Rietweg bij de rotonde sluit je weer aan op jouw route.

 3. Is het Blanchardpad defintief weg of enkel tijdelijk afgesloten? Bij definitief weg is het handig om dit pad ook uit openstreetmap te halen. Dan zal bij de volgende update van openfietsmap dit pad ook daaruit verdwijnen als het goed is. Voor bewerken openstreetmap kan je gratis een account maken. Maar als je duidelijk aangeeft welk deel er weg moet kan ik dat natuurlijk ook even regelen.

  • Wellicht komt het terug als de werkzaamheden aan de A6 zijn afgerond, maar het pad stopt nu echt bij een berg zand, het is niet alleen een bordje.

Aanvullingen, tips, vragen? Laat hier je reactie achter:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s