Wereldkampioenschap HPV & andere leuke dingen op de agenda

IMG_4244

Dit jaar hoeven we niet naar het buitenland voor het Wereldkampioenschap HPV 2016 want het WK komt naar Nederland, naar Amsterdam Sloten om precies te zijn. Alsof het evenement op zichzelf al niet geweldig genoeg is, wordt het ook nog eens gecombineerd met Cycle Vision. Dat wordt een mooi internationaal ligfietsfeest.

De komende tijd staan er weer diverse leuke en interessante evenementen op de ‘outdoor’ kalender. Een greep uit de komende evenementen:

Datum Naam Omschrijving
12 maart ALV NVHPV Algemene ledenvergadering van de ligfietsvereniging NVHPV bij Scouting Hoevelaken. Met warme maaltijd en overnachting1 zodat je niet heen en terug hoeft te fietsen op dezelfde dag, voor wie van ver komt of het gewoon gezellig vindt.
20 maart Paastreffen 2016 Je hoeft geen lid te zijn van de NVHPV om te komen kamperen en ligfietsen tijdens het Paastreffen. Als je een weekend lekker wil ligfietsen en kletsen over ligfietsen, dan zit je met Pasen goed in Woudenberg.
3 april Nationale ligfietsdag De jaarlijkse pannenkoekentocht vanuit Ligfietsshop Tempelman in Dronten. Altijd al eens ligfiets willen proberen? Dit is je kans om te ervaren hoe het is om te fietsen zonder zadelpijn en tegenwind. Bekijk hier het verslag van vorig jaar.
25-28 maart Wereldfietsbeurs Centraal op deze gezellige beurs staat het contact tussen fietsreizigers die hier ervaringen uitwisselen en inspiratie opdoen voor nieuwe fietsavonturen. Met lezingen en kraampjes.
15-17 april Kennismakingsweekend Rugzaklopers Tijdens dit weekend lopen de Rugzaklopers van Renkum naar Oosterbeek. In beide plaatsen wordt gekampeerd.
 2/3 juli WK HPV en Cycle Vision Na Groot-Brittannië, Frankrijk en België is dit jaar Nederland aan de beurt op het wereldkampioenschap ligfietsen te organiseren. Gecombineerd met Cycle Vision genoeg reden om je vakantie om te boeken (zoals wij hebben gedaan).

Om weer conditie te hebben voor de aanstaande toertochten met de ligfietsvereniging ben ik naast wandeltraining ook weer begonnen met fietstraining. Nu ik mijn vitamine D kunstmatig aanvul lukt het opbouwen van de conditie gelukkig weer. Het weer was de laatste tijd nogal wisselvallig: regen en zon wisselden elkaar af of kwam tegelijkertijd, wat een mooie regenboogfoto opleverde.

De lente is al wel in aantocht. De eeste blaadjes verschijnen alweer aan bomen en struiken en over een paar weken zijn ook weer de meeste (natuur)kampeerterreinen open. De foto’s van een paar ritjes van de laatste tijd. De regenboogfoto is ook genomen in het Hulkesteinse bos in de Flevopolder. Langs de Knardijk en de Kotterbosweg zag ik veel kuddes herten dicht bij het hek. Er zijn twee wildroosters in de Knardijk aangelegd ten zuiden van de kruising met Praamweg/Torenvalkweg.

IMG_4112

Oostvaardersplassen

IMG_4233

Natte bende in Hulkesteinse bos

IMG_4234

Oorzaak modder: boswerkzaamheden.

1) Wie wil overnachten, neem een goed isolerende slaapmat mee. De nachttemperatuur is rond het vriespunt en de betonnen vloer van het scoutingonderkomen is koud.

Aanvullingen, tips, vragen? Laat hier je reactie achter:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s