Leuke collectie Buff’s voor pelgrims

Ben je van plan om dit jaar te wandelen of fietsen naar Santiago di Compostella? Dan heeft Buff een leuke toepasselijke collectie voor je.

Buff’s zijn ontzettend handig voor reizigers. Ze nemen nauwelijks ruimte in, wegen bijna niets en kunnen een wereld van verschil maken in kou en wind. Het buisvormige sjaaltje kan dienst doen als balaclava, sjaal, muts, gezichtsmasker, haarband etc. en beschermt zo de drager tegen UV, kou, insecten en stof.

buff-santiago1

Buff’s met links een patroon geïnspireerd door de Orde van Sint-Jacob van het Zwaard en rechts de routekaart

Buff’s zijn te verkrijgen in allerlei kleuren en patronen. Van camouflagevlekken tot vissenschubben, doodskoppen en stripfiguren of dus motieven die geïnspireerd zijn op el camino. Voor de echte peregrino’s.

buff-santiago2

Buff’s met links pelgrimsroutestempels en rechts een patroon met de Sint-Jakobsschelp

De Santiago-Buff’s zijn verkrijgbaar in verschillende typen zodat je de pelgrimsroute in elk seizoen kunt lopen:

  • High UV Protection BUFF (lijkt op de ‘original’ maar dan gemaakt van CoolMax Extreme met UV-bescherming);
  • Adult Visor BUFF (met neopreen klep);
  • Polar BUFF (een ‘original’ van polyester microfibre verlengd met een stuk Polartec  fleece voor koude omstandigheden).

In onderstaand schema zie je de verschillende toepassingsmogelijkheden van een ‘original’ Buff. Eén staat er niet bij: de Buff als kussensloop. Donsjack opvouwen en er in stoppen en je hebt een kampeerkussentje.

how-to-wear-a-buff

Manieren waarop je een Buff kan dragen

Er is ook een katoenen bandana verkrijgbaar (niet van het merk Buff) bij Pelgrimsdingen. Buff’s zijn onder andere verkrijgbaar bij de Athleteshop en Bever.

6 Reacties op “Leuke collectie Buff’s voor pelgrims

  1. Ik vond het altijd maar stomme dingen ;-) maar sinds ik een NVHPV sjalie heb ben ik daar van teruggekomen. Het zijn gewoon hele handige dingen.

    • Oh nee, ik ben verslaafd aan Buff’s. De sjalie van de NVHPV is wat kleiner dan een Buff, waardoor ik de Buff lekkerder vind zitten. En de Windstopper neckwarmer van Buff vind ik onmisbaar in de winter (als je cabrio rijdt).

    • Ik ben ook grootverbruiker van die dingen. Koop ze voor ca 90 cent op Aliexpress. Gratis thuisbezorgd. Ideaal onder een helm, tegen de kou on de hals of tegen de zon in je nek. Ik gebruik ze ook tegen het verbranden van mijn hoofd/nek bij het windsurfen

Aanvullingen, tips, vragen? Laat hier je reactie achter:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s