Outdoorkleding van H&M: kwaliteit?

H&M verkoopt betaalbare sportkleding. Ze maken sportkleding voor hardlopen, joga, training en outdoor. Het design en draagcomfort doet niet onder voor kleding van duurdere merken.

In het H&M outdoor-assortiment vind je thermo-ondergoed, fleecetruien, (softshell)jacks en trekkingsbroeken, zowel voor heren als dames).

hm-outdoorbroek-men.jpg

Outdoorbroek en fleecetrui voor heren van H&M

Maar is de outdoorkleding kwalitatief ook wat? Ik besloot het eens uit te proberen met deze outdoorbroek, die belooft waterafstotend en ademend te zijn. De eerste verrassing was dat de pijpen lang genoeg zijn van deze broek. Meestal heb ik met H&M-kleding last van hoog water en te korte mouwen maar deze outdoorbroek vormt een prettige uitzondering. Verder valt op dat de broek strak gesneden is maar omdat deze voldoende stretcht toch prettig draagt.

Waterafstotend
Op de eerste wandeling door nat gras blijkt dat het wel meevalt met het waterafstotende karakter van deze broek. De onderkant van de pijpen is bij thuiskomst nog steeds nat. Gelukkig schermen wollen sokken en hoge wandelschoenen me af van de kou die dat kan veroorzaken. De pijpen van Dave’s Fjällräven-broek van G-1000 stof is bij thuiskomst wel alweer droog.

De kwaliteit van het stiksel laat echter echt te wensen over: tijdens de eerste wandeling sneuvelt de naad onder de gulp. Gelukkig droeg ik een parka.

HenM-outdoor.jpg

H&M outdoorbroek na 9 kilometer outdoor te zijn geweest

Ik heb de broek moeten wegbrengen voor reparatie en hoop dat dit het enige zwakke punt was. Voor de rest ben ik wel van plan de broek te blijven te gebruiken maar niet onder al te zware omstandigheden, zoals in de bergen. Voor kamperen en wandelen in Nederland zal de broek voldoen.

De hardloopkleding van H&M (en HEMA) gebruik ik al jaren voor hardlopen en fietsen in de velomobiel, daar heeft nog nooit een naad het van begeven, dus ik hoop dat dit een eenmalige uitzondering was.

Een Reactie op “Outdoorkleding van H&M: kwaliteit?

  1. Ik heb al aardig wat kleding van de H&M. Maar dat er ook dit soort kleding verkocht wordt, wist ik niet. Goed om te weten! Voordeel voor mij is dat deze winkel altijd kleine maten heeft hangen, voor slanke posturen, en de prijzen prima zijn.
    Groet,

Aanvullingen, tips, vragen? Laat hier je reactie achter:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s