Weerzien van de Almere Liggers

De Almere Liggers hebben al jarenlang een vast startritueel: de zelfgebakken (appel)taart door Marjolein, geserveerd met koffie in het huis van haar en Frans. Maar het oude startpunt aan het Libelleplantsoen is er niet meer. Frans en Marjolein zijn verhuisd binnen Almere en hierdoor is het startpunt 1 kilometer verplaatst. De appeltaart komt voortaan uit een nieuwe oven.

Vanwege de verhuisperikelen was het er een tijdje niet meer van gekomen maar vandaag was het zover. Met acht velomobielen gingen de Almere Liggers op pad voor een rondje van circa 50 kilometer door Almere. Twee Quest’s (Frans en Dave), twee DF’s (Ymte en collega Frank), twee XS’en (Marjolein en Belle), een Alleweder (André) en een eOrca (Ronald).

IMG_3650

Het nieuwe vertrekpunt van de Almere Liggers

Er dreigde regen, er waren donkere luchten, maar het zicht was spectaculair. Vanaf de Oostvaardersdijk werd Amsterdam en Durgerdam fel verlicht door de zon terwijl de wolken van het type waren dat schilders eeuwenlang heeft geïnspireerd. Hier kwam de koude wind (het was 4º) goed de voetengaten inwaaien. Het viel op dat de enige twee rijders in korte broek in een DF reden. Duidelijk werd dat het tijd is om de voetengaten voor de winter af te dichten.

De tocht ging langs de kasteelruïne, door Overgooi, Haven, Duin en over de Oostvaardersdijk. De bochtige paden met natte bladeren zorgden hier en daar voor een slippartij. Met acht velomobielen gingen we met 30 kilometer per uur op de dijk tegen een straf windje in, nog iets te pittig voor mijn, door een griepvirus verdwenen, fietsconditie. Helaas was het beoogde punt voor de koffiestop, Bezoekerscentrum De Trekvogel bij de Lepelaarsplassen nog gesloten.

Er werd besloten om dan nog maar een bakkie te doen in het nieuwe onderkomen van Frans en Marjolein maar in Buiten aangekomen zwaaiden we af. Er lag nog acht uur studie op me te wachten voor mijn BiSL Foundation-examen aanstaande dinsdag.

almere-liggers20151122b

V.l.n.r. Marjolein (bij de voordeur), Ronald, Ymte en Dave

Thuisgekomen had Dave ijskoude voeten, ik had gelukkig al mijn winterschoenen uit de kast getrokken. De winter komt eraan!

Een Reactie op “Weerzien van de Almere Liggers

  1. Voetengaten afdichten zal zeker helpen, mits het niet te vochtig wordt in de fiets. Ipv winterschoenen kan je ook inlegzooltjes met aluminium onderkant proberen, bv. de Bama Alu Therm Airtech. Ik heb redelijk snel koude voeten, maar vandaag een rondje Lauwersmeer gedaan van 100 km zonder echt koude voeten te krijgen.

Aanvullingen, tips, vragen? Laat hier je reactie achter:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s