Op en neer naar Dronten door hoosbuien heen

Vandaag is de laatste dag van onze vakantie, eigenlijk onze ATV-dag. Regen komt met bakken uit de hemel en er staat windkracht 6. Maar we zijn alweer drie dagen thuis, dus het wordt tijd om weer eens een stukje te fietsen.

We gaan even naar Velomobiel.nl in Dronten om Dave’s fiets weg te brengen en mijn fiets na te laten kijken. Mijn rechterband slijt harder dan het linker dus wil ik de sporing na laten kijken (of beide voorwielen parallel aan elkaar staan of scheel naar binnen of naar buiten).

Zonder vakantiebagage ga ik opeens 7 kilometer per uur harder dan voorheen. Wauw. Wat een conditie hebben we in korte tijd weten op te bouwen (en wat jammer dat het weer zal verdwijnen).

Boom over fietspad
Bij Lelystad kunnen we niet onze standaard route vervolgen. Door de zomerstorm van afgelopen zaterdag zijn er twee bomen ontworteld en die liggen zodanig over het fietspad heen dat passeren niet mogelijk is. We moeten dus een stukje terug en omrijden.

IMG_1139

Boom over het fietspad in Lelystad

In Dronten zijn zowel Theo als Allert en Eva aan het werk. Er staat een prachtige bordeauxrode carbon Strada te wachten op zijn nieuwe eigenaar. Iemand komt de carrosserie brengen van zijn velomobiel om deze over te laten spuiten. Allert klaagt dat hij alsmaar niet toekomt aan het afmaken van de Quattrovelo met al die klandizie.

IMG_1142

Bordeauxrode carbon Strada

Er staat een tweede body van een Quatrovelo in wording in de werkplaats. QV nummer 1 wordt rood-wit. De wielkasten zitten er al in. Allert vertelt wat er allemaal nog aan gedaan moet worden. Zo zijn er delen van de carrosserie die dikker uitgevoerd moeten worden en delen die dunner kunnen. Er komt extra versteving in de fiets om de doosconstructie te verstevingen. Allert: “Bij een krukje met drie poten staan altijd alle poten op de grond maar met een tafel met vier poten kan het zijn dat een van de poten niet aan de grond komt, daarom is het belangrijk om dit deel te verstevigen.”

IMG_1143

Quattrovelo nummer 1

Op de plaats waar de cassette moet komen wordt ook ruimte gecreëerd om later eventueel schijfremmen te monteren. Omdat de body uit één geheel bestaat, heeft de fiets een grote bodemplaat om bij de trapas te komen voor onderhoud. Het is straks mogelijk een plaat met voetgaten er in te laten zetten of een dichte plaat met kuiltjes voor de hielen.

IMG_1144

Quattrovelo nummer 1

Mijn fiets blijkt wat toespoor te hebben maar de oorzaak van de slijtage van één voorband wijst op een verschil in remkracht. Met de lange heuvels naar beneden in Denemarken en Duitsland hebben we natuurlijk veel moeten remmen, vandaar dat één band, waar de rem zwaarder van stond afgesteld, harder is versleten.

Nieuwe ketting en cassette
Dave neemt de trein terug naar Almere. Zijn fiets moet een nieuwe ketting en cassette krijgen en worden nagekeken zodat er weer goed geschakeld kan worden met de voorderailleur. Verder is de popnagel afgebroken waarmee de snelheidsmeter vastzit op de wielkast. Volgend weekend kunnen we de fiets weer ophalen.

Terwijl ik redelijk droog in mijn velomobiel naar huis terugfiets en meerdere hoosbuien en windstoten over mij heen krijg, raakt Dave lopend van en naar de trein tot op zijn ondergoed doorweekt. Het was weer lekker om even te fietsen.

2 Reacties op “Op en neer naar Dronten door hoosbuien heen

  1. Hoi Belle,
    De stukjes die jij schrijft zijn altijd positief en prettig om te lezen, volhouden.
    Gr. Pé

Aanvullingen, tips, vragen? Laat hier je reactie achter:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s