Eucalan tegen stinkend wollen t-shirt

Stinken je merinowollen t-shirts na een dagje fietsen? Grote kans dat de lanoline, die de wol van nature beschermt tegen vuil, er grotendeels uitgewassen is.

Dat uitwassen gebeurt als je wol bijvoorbeeld niet wast met een fijnwasmiddel. Een bontwasmiddel ontvet. Lanoline is wolvet. Met het natuurlijke wasmiddel Eucalan kan je het lanolinegehalte herstellen. Het wasmiddel bevat tevens eucalyptus, dat het wol op een natuurlijke manier beschermt tegen mot. Onder andere Wolhalla* verkoopt het in hun webshop. Hier lees je tevens hoe je het wasmiddel gebruikt in de wasmachine (het beste is in het wasverzachterbakje gecombineerd met spoelprogramma). Het product is er in verschillende varianten. De geur lavendel beschermt extra tegen motten.

eucalan-wash

Eucalan wolwasmiddel

Ik kan je melden dat het werkt. Stonk een ouder Icebreaker T-shirt de laatste tijd al na één dagje fietsen behoorlijk sterk, nu ging het ’t hele Paastreffen mee en rook het na afloop nog steeds redelijk fris. En dat na flinke inspanningen te hebben geleverd tijdens meerdere beklimmingen aldaar.

Wollen sokken, truien en t-shirts gaan voortaan echt apart en niet meer met de rest van de was op 30 graden mee.

*) Hier heb ik het zelf besteld en het werd na een paar dagen geleverd.

Aanvullingen, tips, vragen? Laat hier je reactie achter:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s