D-DK etappe 8/15: kilometers vreten

 • Aantal kilometers afgelegd: 103
 • We zijn in: Vindeby bij Svendsborg
D-DK-08

Achtste etappe

We zijn over de helft van ons rondje gegaan gisteren. Af en toe kom je langs mooie kerkjes, een typische Deense vakwerk boerderij met rieten dak of een slot maar we sjezen er voorbij: heuvel op, heuvel af. Onze vakantie is kilometers maken dus we zien vooral de neus van onze velomobiel en asfalt.

Ketting versleten
Onderweg nog even telefonisch overleg gehad met ‘Donten’ over Dave’s schakelproblemen. Conclusie is dat de ketting versleten is. Deze kan teveel zijwaarts buigen waardoor de boel zo zwabbert dat het moeilijk is om voor te schakelen. Als we langs Kopenhagen zouden gaan hadden we daar in de buurt naar het Velomobiel steunpunt kunnen gaan voor een nieuwe cassette en ketting, maar ons rondje buigt eerder af. Dave heeft het inmiddels voor elkaar dat de ketting wel op het kleinste blad kan komen maar niet meer op het grootste blad en dat is voor hier een betere configuratie.

We hebben vandaag een rustdag in Vindeby. Op een volle camping gelegen op een prachtige plaats aan het water. Het hoogseizoen is duidelijk begonnen. Voordelen van zo’n commerciële camping zijn: een woonkamer voor als het slecht weer is en een keuken. Aan de overkant van het water ligt Svendsborg. Het water is prachtig helder. We zien de kwallen en scholen met glasaaltjes zwemmen. Schitterend zonnig weer.

Vertrek uit Middelfart

Onderweg naar Svendsborg

Kilometers maken

Typisch Deense afsluiting van fietspad maar omdat we grotendeels over gele weggetjes rijden komen we ze gelukkig weinig tegen

Dave geeft de zoveelste lezing over een fietsvakantie met de velomobiel

Zoekplaatje: zoek de velomobielen en ons tentje

Brug van het eiland Funen naar Tåsinge waar we overheen gefietst zijn

12 Reacties op “D-DK etappe 8/15: kilometers vreten

 1. Mooie foto’s weer.
  Niet teveel haasten Belle, later krijg je spijt dat je al die mooie plekjes voorbij bent gereden.
  100 km per dag is toch rustig aan te doen, zeker in een Velomobiel?

  Veel plezier verder.

  • Nou je vergeet dat we heuvel op en heuvel af moeten en dat gaat niet zo snel als over vlak terrein. Gemiddeld zijn we elke dag 7 uur onderweg.

 2. Wil jullie even melden dat ik het reisverslag met erg veel plezier volg en wens jullie een heel plezierig vervolg met hopelijk veel mooi weer ;-)
  Wacht zelf met veel spanning op de levering van mijn nieuwe Orca en doe alvast inspiratie op met jullie blog.
  Veel plezier en goede reis

 3. Ik ben een keer op zo’n echt kampeerterrein geweest in Denemarken daarna alleen maar overnatting in det fri. Stuk leuker.

  • Haha, bij ons is het andersom. Na een dagje zweten in de velomobiel vinden we een douche wel erg prettig. Maar de rust ‘i det fri’ mis je wel.
   Gelukkig zijn niet alle campings zo groot en druk als die bij Svendsborg.

 4. Vorig jaar bij velomobilcenter.dk fantastisch geholpen. Gemiste kans maar je kunt niet ales weten
  Veel plezier ik rij deen beetj mee ☺

 5. Hallo Belle en Dave, volg met belangstelling jullie vakantie daar in Denemarken. Geweldig mooie foto’s. Zie ik ook eens wat van dat land. Nog heel veel plezier en veilige kilometers daar in het noorden.
  Groeten Leo van den Berg

 6. Hallo geachte vakantiegangers,

  Ik lees met jullie mee; ziet er allemaal heel interessant uit, en leuk dat we tussentijds steeds een nieuw verslag krijgen!

  Als Dave’s fiets echt een nieuwe ketting nodig heeft kun je, als je de VM-achterastrekker bij je hebt, de cassette en de ketting ook zelf vervangen. Je koopt een stuk of drie kettingen tot je genoeg meters hebt, en die zet je met sluitschakels aan elkaar. Verder heb je uit de fietsenzaak een cassette, een kransafnemer en een cassette-afnemer nodig. Een fatsoenlijke fietsenzaak die racefietsen verkoopt heeft dit allemaal in huis.
  Met een electra-trekveer uit de bouwmarkt kun je de ketting door de kettingbuizen trekken.

  HTH

  Groet

  Erwin en Tante Lies

  • Erwin, we hebben er inmiddels een sport van gemaakt om ELKE fietswinkel die we zien binnen te gaan. Om te constateren dat er nauwelijks vouwbanden worden verkocht en als er eens een 26″ band is, dat die grove noppen heeft en breder is dan 50 mm. We hebben de astrekker mee maar ketting en cassette vinden? Dave redt het wel hoor!

Aanvullingen, tips, vragen? Laat hier je reactie achter:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s