Eerste rondje met Shredda’s en na de griep

Vandaag zou ik een rustig rondje rijden, het eerste rondje na een weekje griep. De longen zijn nog niet helemaal ‘schoon’, ik ben kortademig, raak al buiten adem als ik even de trap op loop. Dus ik plan een kort rondje van 28 kilometer naar Almere Haven en weer terug.

Ik ben mijn eigen buurtje nog niet uit of ik zit op de 30 kilometer per uur. De voeten draaien rond alsof ze door zachte boter gaan. De zon schijnt volop, er is 18 graden voorspeld. Het lijkt wel of ik de wind mee heb maar het is nagenoeg windstil.

Shredda’s
Zouden het de Schwalbe Shredda’s zijn? Dit is tevens het eerste rondje met de nieuwe voorbanden. Dan bedenk ik me dat ik de fietscomputermaat niet heb aangepast, die staan nog op de greenguards ingesteld. Toch gaat het veel soepeler dan ik had verwacht, kennelijk zijn mijn velomobielspieren in betere conditie dan mijn traploopspieren.

IMG_8935

Randmeer bij Almere Haven

Het rondje gaat over de kronkelpaadjes van Haven, vervolgens een stukje langs het randmeer. Even denk ik dat ik daar een bever zie zwemmen maar dichterbij gekomen blijkt het een ordinaire fuut, die liggen wat dieper in het water. Op een Vlaamse gaai en een aalscholver na zie ik verder niet veel bijzonders.

IMG_8946

Aalscholver droogt zijn vleugels in de Eilandenbuurt

Ik sla af door Almere Overgooi en verbaas me weer over de huizen die hier verrijzen. Hier zijn piramides, kastelen en kasten van huizen te aanschouwen. Ik kom langs stadsboerderij De Kemphaan met onder andere stichting AAP. Hier is altijd van alles te beleven, van een biologische markt en aapjes kijken tot een klimpark en pannenkoekenrestaurant.

Nobelhorst
Ik rij door Nobelhorst, een wijk in aanbouw in Almere Hout voor mensen die van een klassiekere stijl houden. Puntdaken en bakstenen. Ik moet een stukje over een weg met erg grof asfalt, OK, hier lopen de Shredda’s niet meer zo hard of begin ik toch moe te worden.

IMG_8936

De wijk Nobelhorst in Almere Hout

IMG_8937

Buurtschuur, Nobelhorst

Thuis zoek ik de bandenmaat op van de Shredda: 1540 mm, net zo groot als de ‘Greenguards’. Heb ik toch 30-33 kilometer per uur gereden op de stukken met weinig verkeer. Niet slecht. De Shredda lijkt een stuk soepeler te rijden dan de Greenguards.

9 Reacties op “Eerste rondje met Shredda’s en na de griep

 1. Op Ligfiets.net staat (ook) dat de 40 mm Shredda’s 154 mm in omtrek zijn. Nameten, met mijzelf in het mobiel, gaf echter 151 mm bij 5 ba. Overigens, ik dezelfde beleving, ze lopen voor mijn gevoel lekker licht en soepel (dit tov. Marathon Racers).

  • Als je Marathon Racers koopt, dan moet je wel de vouw-versie nemen. Dat is een totaal andere band dan de draad-versie. Anders opgebouwd, andere lekbescherming. Eigenlijk is het gewoon een totaal andere band. Erg raar dat ze dezelfde naam hebben.

   • Racer 406 is er alleen maar als draadband. Ze zaten op de Q toen ik die kocht; heb er ruim 9000 km mee gereden met slechts 1 lekje.

 2. Is de Shredda ook echt 40mm of misschien ietsjes smaller?
  Ik heb nu GreenGuards van 40mm, maar ik zou onder de XS liever een iets smallere band willen hebben. De draaicirkel komt nu namelijk echt in de buurt van een tank.

 3. Ik fiets vanaf begin januari 2015 met de Shredda’s 40-406 en nog geen lekke band gehad in bijna 2700 km. Je hoeft deze band niet zo hard op te pompen (max 5 bar) en het rolt heel soepel, licht en comfortabel. Voor mij de beste voorbanden voor mijn Quest, ik zou niks beters kunnen bedenken. F-Lites hebben te weinig stuuruitslag en daarmee reed ik met mijn Greenmachine gemiddeld twee keer lek per 1000 km. En smalle harde banden zijn mij niet comfortabel genoeg en op ruw wegdek ook langzamer denk ik.

 4. Smalle bandjes moeten inderdaad hard opgepompt, anders is het niks. Heb nu de Durano’s eraf gehaald omdat er een een bobbel heeft. een misfit uit de fabriek denk ik. Deze zijn i.t.t. andere smalle bandjes best comfortabel en ook snel. jammer dat ik nog voor 40.000 kilometer banden heb liggen, anders zou ik de shredda wel willen proeven.

Aanvullingen, tips, vragen? Laat hier je reactie achter:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s