Lichtgewicht kamperen: duct tape en limonade

Voor de vakantie willen we zoveel mogelijk besparen op volume want we willen geen karretje meeslepen. Soms kom je daarvoor handige dingen tegen, die weer wat kleiner zijn dan standaard.

Duct tape rolletje
Een handig product, dat ik vond in het schap bij Bever: een compacte rol met 5 meter duct tape: Pattex Power Tape, water- en luchtdrukbestendig (€ 6,95). De rol staat links op onderstaande foto. De rechter rol is al een kleiner type rol dan normaal. Je kan ook tape om je fietspomp wikkelen maar dan ben je even bezig als je 5 meter wilt meenemen.

foto 11

Pattex Power Tape, 5 meter, linker rol

Geconcentreerde limonade
Gevonden door Marloes ‘Stoffel’ bij de Jumbo: geconcentreerde limonadesiroop Teisseire Mix & Go. Er zijn drie smaken. De smaak die niet op de foto staat is sinaasappel & perzik. De variant aardbei & framboos doet wat smaak betreft denken aan ouderwetse ranja.

Je hoeft er echt maar heel weinig in te doen want het piepkleine flesje is zo geconcentreerd dat er maar liefst twintig drankjes uit gaan. Bang voor lekken hoef je niet te zijn. Onder het klikdekseltje zit een siliconen ventiel zoals honingflessen die ook hebben. Na opening gebruiken binnen 1 maand. Het hoeft niet gekoeld bewaard te worden.

IMG_1490

Limonade

Mix & Go is compacter om mee te nemen dan een buis Isostar Powertabs sportdrank bruistabletten. Isostar Powertabs kunnen ook niet lekken en hoeven ook niet gekoeld bewaard te worden. In een buis zitten 10 bruistabletten. Er gaan volgens de verpakking twee tabletten in een halve liter water (dat vind ik erg zoet, 1 tablet op 750 ml is voor mij meer dan genoeg). Een verpakking Isostar-tabletten is volgens de dosering van de fabrikant dus goed voor 2,5 liter sportdrank. De twintig drankjes van Mix & Go bestaan uit 3,3 ml (= een knijp in het flesje) op 250 ml water en één verpakking is dus goed voor 5 liter limonade.

isostar-teisseire-vergelijk

Vergelijking verpakking Mix & Go en Isostar

De voedingswaarde van de twee drankjes lopen sterk uiteen. Mix & Go zou bestaan uit 50 procent vruchtensap en is extra gezoet met de kunstmatige zoetstof sucralose. In Isostar zit volgens de verpakking ook nog kalium, calcium, magnesium en diverse vitamines (E, C, B1). Geen van de verpakkingen vermeldt E-nummers. Onderstaande percentages gelden voor het product onaangemaakt.

Isostar Mix & Go
Suiker % 75,0 9,1
Zout % 3,4 2,6
Kcal/100 gr/ml 358,0 94,0
Vet 0 0
Eiwitten 0  0,5

5 Reacties op “Lichtgewicht kamperen: duct tape en limonade

    • Ik heb altijd water in een Camelbak en daarnaast een drinkfles in de bidonhouder met limonade voor de snelle suikers.

  1. Heb je al geprobeerd of die tape goed plakt? Ik heb ooit eens een rol van hetzelfde merk gekocht en dat plakte vrijwel niet op bepaalde kunststoffen. Gewoon doorzichtig plakband had nog meer kleefkracht.

  2. Met sucralose krijg je geen snelle suikers. Een smaakje is natuurlijk prettig, maar tijdens het fietsen wil je soms gewoon echt C₆H₁₂O₆ naar binnen slurpen. Overigens zijn ook de mineralen een goed idee, onder andere tegen kramp.

    • Het is extra gezoet met sucralose maar bevat ook 9,1 procent suiker uit het vruchtensap. Maar dat is in het onaangelengde concentraat.

Aanvullingen, tips, vragen? Laat hier je reactie achter:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s