Wielkasten uitzagen voor winterbanden

De velomobiel vandaag naar Dronten getrapt. Afgezien van een buizerd en een Vlaamse gaai was niet veel bijzonders te melden. De route rij ik uit mijn hoofd, het is slechts 37 kilometer. 

Natuurlijk was er weer zo’n zwarte hapgrage hond die de achtervolging inzette, maar dat is niks bijzonders. Ze komen standaard met zo’n flapdrol van een ‘bazin’ die het beest niet de baas is. Dit model hond met een overontwikkeld jagersinstinct en het type mensen dat ze aanschaft zou in plaats van een straatverbod een fietspadverbod opgelegd moeten krijgen. De hond zijn bek zit gewoon op de verkeerde hoogte ten opzichte van een Quest.

IMG_0873

Theo van Andel met mijn Quest, hier nog met de 28 mm Durano Plus voorbandjes

Bij Velomobiel.nl eerst aan de koffie en daarna zelf twee Marathon Greenguard voorbandjes onder mijn fiets gezet. Theo en Eva waren bezig een Quest te restaureren die van een knutselaar was geweest. Morgen of overmorgen worden mijn wielkasten wat vergroot zodat de nieuwe 40 milimeter brede winterbanden kunnen uitdraaien in de wielkast. Nu zou ik er alleen maar mee rechtdoor kunnen rijden.

Rustdagen
Donderdag haal ik de fiets dan weer op en zo doseer ik dan mijn kilometrage en bouw ik rustdagen in. Nog een week of vier rustig opbouwen volgens mij manueel therapeut en dan zou ik weer op mijn oude niveau moeten zitten. Mits het goed blijft gaan met knie en heup. Erg handig dat Dronten tegenwoordig een treinstation heeft.

De Oliebollentocht per fiets zit er voor mij dus niet in dit jaar. Maar volgens mij heeft Nijmegen ook een treinstation ;-).

3 Reacties op “Wielkasten uitzagen voor winterbanden

  1. Dit is een archieffoto omdat ik gisteren geen foto’s heb gemaakt. Hier werd de Quest nog rijklaar gemaakt. Maar soms is de fiets nog steeds zo schoon: dan spuit ik ‘m schoon op z’n kantje met de tuinslang en dan nawrijven met een doek.

  2. Wow…. wat een smetteloos schone onderkant van je Quest…… Hoe krijg je dat voor elkaar? Elke dag poetsen en schrobben? ;-)

Aanvullingen, tips, vragen? Laat hier je reactie achter:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s