Wollen shirts langer fris

De voordelen van wollen onderkleding boven synthetische kent iedereen die beide varianten buiten hebben uitgeprobeerd: wollen kleding blijft langer fris ruiken. Deze eigenschap is ideaal als je kampeert en niet iedere dag je shirtje in de was kunt gooien.

Diverse buitensportmerken produceren wollen shirts: Icebreaker, Rab, Bergans. De prijzen voor deze merkshirts zijn pittig. Voor een T-shirt met lange mouwen ben je tussen de 50 en 90 euro kwijt.

zoom_46a09546d1404c26bfcfb489294ef57d

Techwool van Quechua, verkrijgbaar bij Declathon

Kan dat niet goedkoper? Ja dat kan. Bij Declathon zoeken op de term “techwool“. Hier kosten merinowollen shirts met lange mouw 30 tot 45 euro, afhankelijk van de dikte. Toegegeven: ze kriebelen wat meer dan shirts van het merk Icebreaker. En ze zijn maar voor 70 procent van merinowol gemaakt. Maar dat is te verhelpen met een nachtje in het vriesvak (in een plastic zak).

Techwool

Techwool

zoom_71be0dd1a6da4ff7aaf39641ec4f63ca

Donkerblauw met print en contrasterende naden

3 Reacties op “Wollen shirts langer fris

 1. Hoi,

  wat een leuke diverse website, vooral de verslagen van de kampeer uitjes vind ik leuk om te lezen. Jullie zijn snel overgestapt op de velomobiel. Is dat niet onaangenaam lawaaiig?

  Zelf fiets zo’n 2,5 jaren in een Icebreaker hemd met lange mouwen. Over het comfort ben ik zeer te spreken en afgelopen vakantie fietste ik 10 dagen zonder dit hemd te wassen, waarbij het hemd nog steeds geen vervelende luchtjes had. Nu vallen er gaten in en draag ik hem nog onder mijn kleding om hem helemaal op te gebruiken. In Denemarken kocht ik een hemd van het merk Devold, dat hemd was volgens mij iets minder duur (ongeveer 50 euro) en voelt wat dunner en zachter aan.

  Kriebelt het Declathon Techwool hemd niet meer na behandeling in het vriesvak? Ik wil namelijk graag mijn collectie merino wool aanvullen maar heb een ontzettende hekel aan kriebelende kleding…

  groeten, Jeroen.

  • Leuk om te lezen dat je de site leuk vindt. Velomobiel lawaaiig? Ik hoor de ketting zoemen, net als op de open ligger. Erg comfortabel, een velomobiel. Scheelt misschien dat ik een carbon versie heb. De open liggers zijn overigens niet weg hoor. Of je de wollen shirts te kriebelig vindt kan je natuurlijk eerst uittesten met één shirt. Er schijnt ook speciaal anti-kriebel wolwasmiddel te bestaan.

Aanvullingen, tips, vragen? Laat hier je reactie achter:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s