Een fiets weg en een fiets erbij

Na lang wikken en wegen de Challenge Fujin op Marktplaats gezet. Waarom de Fijin en niet de Fuego? De Nazca Fuego is voor mij interessant omdat het een andere fiets is. Het had dus ook andersom kunnen zijn (eerst een Fuego en dan overstappen op Fujin). Iets anders proberen. Eigenlijk hadden beide fietsen in mijn ogen 50/50 voor- en nadelen (zie vorige post) en zou de ideale fiets een combinatie van de twee zijn. Een keuze maken was dus moeilijk. Misschien was het doorslaggevende argument wel dat de Fuego op de dakdrager van de auto past en de Fujin niet. Dat hebben we met onze Smart dakdragers op ongeveer deze manier voor elkaar gekregen (deze foto komt van Ligfiets.net):

Foto van Ligfiets.net

Door beugel van fietsdrager te verschuiven kan ook een Nazca Fuego op deze wijze op het dak van een auto.

De Fujin werd via Marktplaats in no time verkocht aan Jörn, die in de buurt van Stockholm woont. Jörn bleek goed ingevoerd te zijn in de Nederlandse ligfiets’wereld’. Hij heeft een DF in bestelling staan en wist dat Ymte zijn intrek heeft genomen bij Gerrit. Zijn vriend Mats was dit weekend in Nederland en kon de fiets wel oppikken. Daarvoor hadden we een afspraak gemaakt bij de Ligfietsshop in Dronten. De eigenaar, Gerrit Tempelman, vond het goed als de fiets daar even zou staan. Echter, toen we aan kwamen fietsen kwam er ook net een Volvo met een Zweeds kenteken aanrijden en jawel, het was Mats en dus kon de fiets direct overgedragen worden.

Fujin bij Ligfietsshop

Belle en Mats met Fujin bij Ligfietsshop

Bovenstaande foto was gemaakt voor koper Jörn, zodat hij wist dat de transfer gedaan was.

Na de overdracht van de Fujin gingen we in Dronten de hoek om naar Velomobiel.nl. Daar ging ega/fietsmaatje zijn eerste Quest (#644) ophalen. Deze wil hij gaan gebruiken voor woon-werkverkeer (65 kilometer per dag). Zijn Flevobike Greenmachine blijft dus voor recreatieve ritjes samen.

We hebben van het merk Thule een nieuwe dakdrager gekocht (Freeride 532 Dakdrager 2013) waar de Greenmachine in past, als je de bidonhouder van de fiets schroeft. Nu hoeven toekomstige tochten niet langer te beginnen bij huis of treinstation!

Dave rijdt zijn Quest #644 naar huis

Dave rijdt zijn Quest #644 naar huis

Een tochtje van 37 kilometer naar huis volgde, waarbij Dave constateerde dat het nog moeilijk is om zo langzaam als een open ligger te rijden in een Quest. Hij maakte waarschijnlijk bij dezelfde versnelling de helft van het aantal omwentelingen dan ik moest maken om 21 kilometer per uur te rijden (ja ja ik ga niet snel maar geniet wel).

Ondertussen probeer ik via Marktplaats nog een Gazelle Kathmandu trekkingfiets (vakantiefiets) te verkopen, volledig Shimano Deore XT afgemonteerd en met Rigida Sputnik velgen, maar die blijkt dus moeilijker te verkopen dan een ligfiets. Er zijn mensen (sorry: malloten) die 80 euro bieden op deze fiets, die nieuw 1500 euro kostte. Zo zie je maar: een ligfiets is niet alleen leuker maar ook nog een betere investering.

3 Reacties op “Een fiets weg en een fiets erbij

  1. Ik zie nog een argument voor de Fuego. Die heeft een meer staand geplaatst veerelement aan de achtervork.
    Dat van de Fujin ligt horizontaal in precies dezelfde richting als de trekkracht van de ketting. Daardoor gaat dus in principe aandrijfkracht verloren in het veerelement.
    Ik geef Dave volkomen gelijk. Waarom een nieuwe Quest kopen als er nog zoveel goede gebruikte te vinden zijn, in de ‘grote maten’?
    Mvg Mick

    • Ik ben met Mick gelijk. Je kunt zo veel goede dingen gebruikt vinden, waar de kwaliteit ook nog heel goed is. Ik zoek tegenwoordig via Marktplaats een fiets en ik hoop, er iets mooie te vinden.

Aanvullingen, tips, vragen? Laat hier je reactie achter:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s