Ontwikkelingen kampeerartikelen

Interessant is  om te zien hoe snel de ontwikkelingen gaan op de markt voor kampeerartikelen. Ik loop hier tegenaan met het overnemen van de tekst uit mijn eigen Kampeerwijzer. Veel dingen zijn alweer achterhaald.

Ging er een aantal jaren geleden nog een iPod, digitale camera en mobiele telefoon mee op vakantie, inmiddels zijn die alledrie vervangen door één apparaat: een smartphone. Alleen de GPS gaat voor de zekerheid nog mee als apart apparaat.

Pannen
Een aantal jaren geleden waren de aluminium pannen nog in de ban in verband met een onderzoek dat aantoonde dat aluminiumvergiftiging tot Altzheimer leidde. Er werden duossal pannen geproduceerd: van binnen rvs, van buiten aluminium vanwege het gewicht en de warmteverdeling. Inmiddels bestaan die niet meer en worden er hard-anodized aluminium en titanium pannen op de markt gebracht.

Slaapmatten
Een kleine 20 jaar geleden ging het luchtbed in de ban. Je sliep op foam (closed cell) isolatiematjes. En toen kwamen de self-inflatable matjes van Term-a-Rest op de markt. In één standaard maat. Inmiddels is het luchtbed al lang weer terug. Eerst met een donsvulling, later ook met synthetische vulling en nu met reflecterende lagen. En matjes zijn er inmiddels verkrijgbaar in elke wensbare maat: langer, breder, dikker.

Fiets- en Wandelbeurs
Wie de laatste ontwikkelingen op kampeergebied wil bekijken kan dat doen op de Fiets- en Wandelbeurs, de beurs voor actieve vakanties in de RAI te Amsterdam (ook te vinden op Facebook). Wie niet wil wachten tot februari kan zich laten informeren bij speciaalzaken als Bever, Kathmandu of Zwerfkei.