Tulpen in bloei

De tulpen staan weer in bloei en dus is het leuk om te fietsen door gebieden waar je ze in alle kleuren kunt bewonderen, zoals de Flevopolder.

Afhankelijk van het weer duurt deze periode ongeveer drie weken vanaf half april. We hebben een bollenroute uitgezet waar je een grote kans hebt op het zien van kleur. De route is 45 kilometer en begint vanaf station Almere Oostvaarders, waar je aan de noordkant ook gratis kunt parkeren (aan beide kanten van het spoor is parkeerruimte).

De route is volledig verhard met twee kleine stukjes gravel door het bos. De bollenvelden zie je in dit gebied al van verre liggen, dus je kan je route ook naar hartelust aanpassen als je een mooie kleur ziet in de verte. De wegen lopen hier behoorlijk rechttoe rechtaan dus verdwalen is bijna onmogelijk.

Garanties op het zien van tulpen kunnen we niet voor honderd procent geven want sommige velden zijn aan het opkomen terwijl anderen alweer getopt worden door de telers. Het gaat hier immers niet om het bevorderen van toerisme of de productie van snijbloemen maar om het kweken van tulpenbollen. De foto’s bij dit artikel zijn van 16 en 18 april. Als je zelf foto’s maakt, ga dan niet tussen de tulpen staan. Let ook op dat in dit gebied een vliegverbod voor drones is.

Horeca
Zie voor meer informatie de website Tulpenroute Flevoland. Het gebeuren lijkt wat toeristischer te worden want je komt in deze periode wat meer auto’s tegen en ook is er een boerderij waar je zelf tulpen mag plukken. Op de site vind je andere fietsroutes dan de onze. Neem zelf genoeg proviand mee want op deze route is geen horeca.

Tulpenroute Flevoland

Aanvullingen, tips, vragen? Laat hier je reactie achter:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s