In memoriam: Erwin de Vries van Tante Lies

Een bizar ongeval heeft een goede ligfietsvriend en collega-blogger onverwachts toch nog van ons weggenomen. Erwin de Vries, in ligfietsland bekend van zijn fiets en blog Tante Lies, is in de nacht van vrijdag op zaterdag onverwachts toch nog overleden aan zijn verwondingen, opgelopen tijdens zijn aanvaring zo’n twee weken eerder, met een slagboom over het donkere pad waar hij fietste.

Het is al bekend gemaakt op ligfiets.net en vooral op het blog van zijn fietsmaatje Wilco. Zie daar voor meer info over de mogelijkheid om te condoleren op donderdagavond 17 januari.

Tante Lies arriveert op Paastreffen 2016 in Woudenberg

Erwin met zijn Tante Lies bij het Juttersmuseum op Texel afgelopen september

Erwin was een opgewekte vent, iemand anders schreef al “een die je er graag bij wilde hebben”. Hij had wat weg van Super Mario en die vergelijking vond hij helemaal niet erg. Hij was handig met het maken van oplossingen voor en reparaties aan zijn velomobiel en deelde die kennis via zijn blog. Dubbelzinnige opmerkingen en schuine moppen, de clown uithangen met zijn gele klompen van foam, gedeelde theorieën over Idiocracy, het in elkaar draaien van een maaltijd voor meerdere personen en vertellen over zijn verovering van het mooiste meisje waarmee hij getrouwd was, hun gedeelde liefde voor karate (Erwin had de zwarte band): we zullen de verhalen en zijn altijd gezellige aanwezigheid voortaan moeten missen bij de diverse treffens van de ligfietsvereniging en daarbuiten.

Vloeistoftherapie
Erwin was verder een liefhebber van bijzondere biertjes, zoals Jopen. Hij noemde dit ‘vloeistoftherapie’. Het idee is dat we na de condeolance (van 20.00-20.30 uur) in nagedachtenis deze therapie ondergaan bij Bar La Vitesse, op loopafstand van het uitvaartcentrum Dunweg Uitvaartzorg, Achterweg 40 te Hoofddorp.

Erwin hier links op de foto naast Dave en George

Ingang Juttersmuseum op Texel, september 2018, v.l.n.r. Theo, Erwin, Belle, Dave

Eten in het binnenverblijf van de Vrije Vogel. Erwin heeft gekookt.

Erwin tijdens de oliebollentocht in Dronten

Links Erwin, rechts Wilco en Dave, in oktober 2014 op het Herfstreffen van de ligfietsvereniging in Egmond aan Zee

Condoleances online kunnen achtergelaten worden op het blog van Wilco.

Erwin’s blog Strada 191 – Onderweg met Tante Lies blijft online.