Van Lierop naar Leende lopen

Met de Rugzaklopers wandelden we afgelopen weekend van Lierop naar Leende. De eerste helft van de tocht ging over de prachtige Strabrechtse heide. Gekampeerd werd er op twee natuurkampeerterreinen: De Lier en Klein-Frankrijk.

Op De Lier stonden we vrijdagavond met twaalf tentjes op het trekkersveld. Er was een fijne overdekte picknicktafel, ideaal om te kunnen koken terwijl het regent. Maar dat deed het gelukkig niet: het hele weekend was het mooi weer, zelfs wat te warm wanneer de zon doorbrak.

De neo-Romaanse kerk van Lierop (1890)

De neo-Romaanse kerk van Lierop (1890)

Na de natte Strabrechtse heide (veel meren en vennen) aten we in Heeze de lekkerste uitsmijter ooit bij café De Zwaan. We zaten in Brabant, zoveel werd duidelijk. De tweede helft van onze route was wat minder, die liep over verharde paden en dat is momenteel pijnlijk. Het wachten is op een nieuwe afspraak met de podotherapeut.

Wilde zwijnen
Volgens de route op onze GPS waren we op een gegeven moment bij de ingang van het natuurkampeerterrein Klein-Frankrijk maar er stond een hek waardoor we moesten omlopen door het bos. Het bleek dat het hek er stond om wilde zwijnen weg te houden van het terrein. Naast de camping lag een groot meer. Via een smal pad moesten we helemaal naar achteren lopen over het terrein maar dat vonden we niet erg: wat een prachtig natuurterrein is dit!

Pauzerende Rugzaklopers

Pauzerende Rugzaklopers

Een enkeling stond er alleen vrijdagavond, anderen alleen zaterdagavond: dat kenmerkt de vereniging De Rugzaklopers, dat vrijheid blijheid hoog in het vaandel heeft. Leden organiseren de weekenden en je hoeft je er niet voor op te geven. Daarom is het altijd weer een verrassing hoeveel mensen er komen.

Bestuderen van de kaart voor een mooie route

Bestuderen van de kaart voor een mooie route

Met een kleine groep liepen we zondag naar Valkenswaard, grotendeels door het Leenderbos, wederom een prachtige omgeving. We zagen nog twee herten. We deden een terrasje aan en gingen daarna op zoek naar de bus naar station Eindhoven. Dat was moeilijker dan gepland: door de opbouw van de kermis waren er meerdere bushaltes opgeheven maar Google Maps bood uitkomst. We moesten alleen 50 minuten wachten op de bus, die maar eens per uur reed. Maar we waren in goed gezelschap, dus de tijd vloog om. Reisverhalen over verre oorden werden uitgewisseld. Van het geliefde Namibië tot het levensgevaarlijke Mexico.

Het Leenderbos

Het Leenderbos

De overige foto’s:

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

2 Reacties op “Van Lierop naar Leende lopen

  1. Ziet er leuk uit Belle!

    Ik hoop dat Dave niet het hele stuk heeft moeten lopen met een pedaal, crank en kettingbladen aan zijn voet…. ;-)

    Groet

    Erwin en Tante Lies

Aanvullingen, tips, vragen? Laat hier je reactie achter:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s