Kiekje ligfietsers schopt het tot coverfoto

Een kiekje dat ik maakte in Maasmechelen tijdens het Wereldkampioenschap Human Powered Vehicles 2015 heeft het geschopt tot coverfoto van Ligfiets&, het ledenblad van ligfietsvereniging NVHPV.

cover-ligfiets&-wk

Cover van Ligfiets& 2015-4

Het is een hele rommelige foto: overal waar je kijkt zie je ligfietsen in allerlei soorten en maten. Ik maakte het shot vanwege de ironie die in het beeld zit: het sportpark is rechtsaf maar de ligfietsers gaan allemaal naar links alsof ze niet gaan sporten, terwijl ze juist op weg zijn naar de start van een wedstrijdonderdeel.

Zelf vind ik het een lelijke foto en was verbaasd toen ik vernam dat deze gekozen was voor de cover. Wat ik bijvoorbeeld niet mooi vind zijn al die palen, de schaduw van de fotograaf, dat de oranje velomobiel links niet helemaal op de foto staat, die lelijke groene hal op de achtergrond. Misschien dat het rommelige voor sommigen juist een soort Nachtwacht-charme heeft, ik weet het niet. Er staan wel veel ligfietsers op.

IMG_1401

Hetzelfde punt, een moment later

IMG_1394 (1)

Vanuit een ander gezichtspunt: de groene hal is hier aan de rechterhand (buiten beeld)

Wie roei- of ligfietst maar het blad Ligfiets& (spreek uit: ligfiets én) nog niet kent: word lid* van de Nederlandse Vereniging Human Powered Vehicles en je krijgt dit mooie blad voortaan zes keer per jaar in de bus. In het blad kan je (wetenschappelijke) artikelen verwachten over het zicht op de weg (werking menselijk oog), reisverhalen, zelfbouwprojecten, recensies over nieuwe ligfiets(tandems), de zin en onzin van een vlaggetje op je fiets, verslagen van tochten (Parijs-Brest-Parijs!), wedstrijden en bijeenkomsten, etc. etc.

*) Boven het inschrijfformulier staat dat je op de oude site bent maar dit is het juiste inschrijfformulier.

4 Reacties op “Kiekje ligfietsers schopt het tot coverfoto

 1. Het is een mooie foto doordat er veel in te zien is.
  Op de laatste is het net allemaal te ver weg en in de schaduw.
  Nee ik vind het wel een goede keuze.

 2. Ik vind het ook een goede foto ondanks de schaduw van de fotograaf en de palen. Het rommelige karakter vind ik juist leuk en niet storend in deze foto. Wat ik ook aardig vind is dat je verschillende pijlen in verschillende richtingen ziet: het diagonale fietspad met pijl, het bordje op de voorgrond met pijl. Ook zie je een persoon wijzen. Ook zie je veel vlakken en veel mensen in verschillende posities. (voor / zij / achter aanzicht) De foto doet me wat denken aan de puzzels met tekeningen van Jan van Haasteren.

 3. Misschien had ik hem ook niet als eerste uitgekozen. Maar kijk eens naar de lay-out.
  De titel Ligfiets& staat op een mooi rustig plekje in de foto, en op de groene wand staat de inhoud met bijbehorende fotootjes (leesbaar, zonder de achtergrond lichter te maken). Het gekke, voor mij dan, die pijlen doen op de een of andere manier ook wat.
  Bovendien laat het zien dat er veel rijders zijn. Op de een of andere manier is de foto, die even later genomen is, een minder goede keuze geweest voor het titelblad.
  Dat jij weet dat jij er op staat, je schaduw dan, is voor anderen totaal geen probleem (zeg ik, die de fotografenschaduw er meestal ook niet op wil hebben).
  Het is gewoon een goede keuze.

Aanvullingen, tips, vragen? Laat hier je reactie achter:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s