Naar de Deutsche Liegerad Cup in Keulen

Dit weekend is de Nimbus 2000 in Keulen en Langefeld voor de ligfietswedstrijden aldaar. Een mooi excuus om een stukje te fietsen.

Mijn fietsroute in twee etappes naar het Köln Albert Richter Velodrome of Radrennbahn, waar aanstaande zaterdag de Deutcher Liegerad Cup gehouden wordt, staat op onderstaand kaartje. In het Velodrome kan ook gekampeerd worden. Onder andere Olaf en Marjon nemen deel aan de wedstrijden (onderdeel van de BeND-competitie). Zondags is er aansluitend de capp Sport cup voor speciale fietsen in Langefeld, 27 kilometer ten noorden van Keulen.

In totaal is het maar 230 kilometer naar Keulen vanaf Almere (Keulen klinkt veel verder weg). Helaas heeft mijn podoloog nog geen zooltje kunnen ontwerpen dat voorkomt dat een punt in mijn linkervoet op een gegeven moment bijzonder hinderlijk pijn gaat doen tijdens het fietsen. Ze begrijpt het probleem ook niet helemaal: “dus je voet gaat pas na veertig kilometer pijn doen?” Ik: “nee, al na veertig kilometer.” Podologe: “Ik kan me niet heugen wanneer ik een afstand van veertig kilometer heb gefietst.” Tja… Dus voor nu knippen we de route nog maar even in tweeën.

Route-Keulen

Mijn fietsroute naar Keulen, gemaakt in Garmin Basecamp

Opgestaan met zon maar het ziet er naar uit dat het over een uur gaat regenen, helaas. Ook morgen wordt regenachtig. Het is wel wat beter weer in Keulen, dus ik ga de goede kant op.

Zondagavond komt de Nimbus 2000 weer thuis op het dak van onze Smart Forfour, in standaard bukfietsdragers.

Bewaren

10 Reacties op “Naar de Deutsche Liegerad Cup in Keulen

 1. Het nadeel van klikpedalen is dat je voeten gefixeerd zijn en het drukpunt op dezelfde plek blijft. Als je een paar extra fietsschoenen hebt zou je eens kunnen proberen tijdens een langere tocht onderweg te wisselen van fietsschoenen. Bij het ene paar bevestig je de plaatjes b.v. hoog in de schoenen en bij het andere paar laag. Een beetje aansluitend bij de slogan van Stokke (Varier): de beste beweging is de volgende beweging.

  • Het afwisselen doe ik nu met een extra paar inlegzolen gemaakt door verschillende podologen. Die nemen minder ruimte in dan een extra paar schoenen.

 2. Hoi Belle,

  Veel plezier. Ik heb blijkbaar vorig jaar echt teveel kilometers gereden. Vanaf Zaandam was ik toen 350 km onderweg. Heb wel structureel de Rijn gevolgd. Nogmaals veel plezier,

  Wilco

  • Heb de route nu meer langs de Rijn getekend en kom dan uit op 277 kilometer, dus 37 meer. Je hebt waarschijnlijk met jouw langere route grotendeels de D8 fietsroute gevolgd? Vast een mooiere route die ik had, dwars door het Ruhrgebied met wel honderd stoplichten en heel veel (vracht)verkeer.

 3. Dag Belle,

  Om een betere drukverdeling over de voet te krijgen,kun je een stalen zool gebruiken.
  Deze zitten vaak in veiligheidslaarzen(om geen spijkers ed door te laten).
  De laarzen kosten meestal weinig ca 10-15 euro ,je haalt de stalen zool eruit ,en deze doe je in je
  fietsschoen.
  Veel plezier in duitsland.

  Groeten
  Bert

  • Oi, staal lijkt me erg koud. Ik heb raceschoenen met carbon zool, die buigen ook niet en verdelen de druk goed.

 4. Hoi Belle,

  Ik hoop dat je een goede en mooi reis hebt gehad? Geweldig lijkt me het!

  Ik zag geen manier om je via mail o.i.d. te bereiken dus dan maar zo:
  Ik heb jou en Dave een paar weken geleden ontmoet in Dronten, Dave had toen een Sinner kap mee en volgens mij had hij deze ook te koop staan? Ik heb serieuze interesse in de kap voor bij mijn witte Quest mits de kap netjes is, ik dacht van wel, en jullie de kap nog willen verkopen / niet verkocht is.

  Ik hoor het wel, groeten,
  Nico

  • De Sinner-kap heeft even te koop gestaan maar inmiddels hebben we besloten ‘m pas te verkopen als Daniel Fenn een kap heeft ontworpen voor de Quest zoals hij nu een kap heeft gemaakt voor de DF, dus met motorvizier.

    • Ymte sloot het niet uit maar zei ook dat Daniel nog veel dingen moet doen. Harry Lieben is niet van plan iets te veranderen aan de Sinner-kap.

Aanvullingen, tips, vragen? Laat hier je reactie achter:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s