Wat kunnen we verwachten op Cycle Vision?

We gaan dit jaar weer naar Cycle Vision. Wat kunnen we daar dit jaar verwachten? Vorig jaar was het nog een exclusief ligfietsgebeuren op een groep inline skaters na. Nu schijnt er van alles op het programma te staan, van fatbikes, BMX’en en fixies tot hoge bi.

De ligfietsvereniging NVHPV organiseert Cycle Vision, dit jaar met ondertitel het ‘grote bike festival’. Wordt het vlees noch vis of wordt het een gezellige fusion fietsbende? Ik weet het niet, we gaan het zien. Veel ligfietsers rijden ook op andere fietsen. Zelf ben ik niet meer geïnteresseerd in welke bukfiets dan ook. Ze zijn niet aerodynamisch, veroorzaken zadelpijn, zenuwbeschadigingen in de handen/polsen en een stijve nek. En als je valt, val je een heel eind. Dus de speed pedelecs, MTB’s, hippe doortrappers en spinning bikes kunnen me gestolen worden. Maar omdat het vorig jaar zo leuk was – de lezingen, de toertocht, de wedstrijden, het kamperen, het ontmoeten van andere ligfietsers, het probeercircuit, de markt, de ligfietsen bekijken van anderen en de kantine – gaan we dit jaar weer. En dan maar hopen dat er niet teveel publiek rondloopt dat opmerkingen maakt met de woorden ‘gevaarlijk’ en ‘vlaggetje’ er in want dan ben ik weg. Of misschien moet ik vragen terug gaan stellen: is dat niet gevaarlijk om zo hoog te zitten? Hoe langzaam gaat dat nou?

IMG_7822

Renners gaan richting de baan (Cycle Vision 2014)

Eén van de dingen die voor dit jaar staan aangekondigd is de hoge bi. Dit is een kettingloze fiets uit 1867 met een heel groot voorwiel en een klein achterwiel. Op YouTube staan video’s hoe je moet op- en afstappen op zo’n hoge bi. Voor wie het straks wil proberen, zie hier de instructievideo:


Paul noemt op zijn blog Mooi Geel Is Niet Lelijk dat er sprake was van een meet & greet tussen de bloggers. Er is nog niets concreets afgesproken en daarom bedacht hij een T-shirt met ‘Mooi Geel’ er op aan te trekken. Dat vond ik een goed idee dus ik heb een T-shirt laten maken bij Spreadshirt:

spreadshirt_kampeerwijzer

T-shirt via Spreadshirt

Hoe leuk zou het zijn als we iedere ligfietser die online is zonder herkenbare avatar zouden kunnen herkennen aan zijn of haar t-shirt? Of een button?

blogger-t-shirts

T-shirts voor Beekiepower met de blauwe druif, Paul die vast iets mooiers weet te ontwerpen voor Mooi Geel, Schemerwoude op Twitter en Pé Koomen met Questie van Tijd

Tot ziens op Cycle Vision op 20 en 21 juni op de Raceway Venray in Ysselsteyn (Peelweg 47)!

9 Reacties op “Wat kunnen we verwachten op Cycle Vision?

    • Ja hoor dat is ook goed maar alleen als je de hele tijd in je Qxs blijft zitten. Bedankt voor de correctie: oeps.

  1. Zal (uiteraard) herkenbaar zijn aan mijn Strada, en als ik daar niet in zit aan het zilveren velomobielhangertje rond mijn nek ;-)

Aanvullingen, tips, vragen? Laat hier je reactie achter:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s