Mijn nieuwe aanwinst: een Nimbus 2000

Mijn nieuwe aanwinst is een nieuw type velomobiel, de carbon Nimbus 2000. Eerst wilde ik mijn Quest XS nog een naam geven. Daar heb ik lang over nagedacht. Afvallers waren IJsvogelhet Beest en Dakota. Om een paar namen te noemen waar ik aan gedacht heb.

IJsvogel vond ik wel toepasselijk. Een ijsvogel is blauw met oranje, net als mijn velomobiel en ook ik begeef mij graag langs de waterkant. Maar ik vond het niet lekker bekken: “ik ga op pad met de IJsvogel“. Ik vond het een beetje pretentieus klinken.

Eerder werd op dit blog of op Twitter de naam het Beest gesuggereerd en heel veel woordspelingen op mijn voornaam. Maar om nou de fiets naar mezelf te vernoemen… en de titel het Beest behoort natuurlijk al jaren toe aan Dave. Verder merk ik in het dagelijks leven dat de Disney-film ‘Belle en het Beest‘ uit 1991 alweer in de vergetelheid begint te raken. Jaren had ik plezier van die film, eindelijk hoefde ik niet meer overal en nergens mijn voornaam te spellen. Simpel “zoals in het Beest…” zeggen voldeed voortaan. De laatste tijd begin ik echter te merken dat als ik dat zeg tegen een winkelbediende, ambtenaar of bij de Starbucks, dat ze me dan vaak een beetje vragend aan zitten te kijken. “Het Beest?” Verder moest ik denken aan blauwe beesten als Grover en het Cookie Monster en na acht jaar bij de NOS en NPS aan de Sesamstraat-productie gewerkt te hebben zit je daar ook niet meer zo op te wachten (leuke tijd maar te lang geleden).

Blauw
Er waren een paar leuke suggesties gedaan met de een verwijzing naar de kleur: de Blauwe Koets was wel een leuke referentie naar de Gouden Koets en ook ik zwaai altijd hartelijk naar mijn fietsende landgenoten dus dit was een serieuze kandidaat. Bluebelle vond ik ook wel mooi, maar ja, toch weer mijn eigen naam erin.

IMG_8369

Ready for take-off at Lelystad Airport

Omdat ik een velomobiel wel iets vind weghebben van een vliegtuig leek me Dakota voor een voertuig dat over de weg vliegt ook wel leuk. Dan had ik à la The Flying Dutchman bestickering kunnen aanbrengen: rood-wit-blauw op de staart en een nep vliegtuigregistratienummer met schreefloze letter: PH-108. Maar dat is het dus ook niet geworden.

KLM DC-3 PH-PBA (OOC)(Grd) QFO (KD)(46)-L

The Flying Dutchman DC-3

Uiteindelijk is het geen naam geworden maar een ander type. Ik ben een groot liefhebber van sprookjes en fantasy zoals Harry Potter, World of Warcraft, the Cronicles of Narnia en alles met vampieren en weerwolven (Underworld maar vooral True Blood!), draken (Inheritance cycle, Game of Thrones) en heksen (Hocus Pocus met Betty Midler). Zo heet mijn zwarte kat met heksenhoed (feline familiar) in World of Warcraft natuurlijk Thackery Binx, naar een karakter uit die film.

firebolt-skybyskyblogspot

Harry Potter en klasgenoten op Hogwarts’ School of Witchcraft and Wizardry met een Firebolt

Het is daarom een Nimbus 2000 geworden, naar de vliegende bezem waarmee succesvol Quidditch-wedstrijden gespeeld worden. Met een Nimbus 2000 vlieg ik voortaan over de weg. Uiteraard natuurlijk wel in de nieuwe carbonversie. Die heeft Harry Potter nog niet eens.

Hier de beloofde foto’s van mijn nieuwe aanwinst:

IMG_0109

carbon Nimbus 2000, sneller dan een Quest XS

IMG_1383

Lettertype Sofachrome

IMG_1269

Nimbus 2000 in reflecterend wit en reflecterend zwart

M’n nieuwe carbon Nimbus 2000 is aanstaand weekend in het echt te bewonderen op het Paastreffen van de NVHPV.

16 Reacties op “Mijn nieuwe aanwinst: een Nimbus 2000

 1. Dus we hebben niet alleen een XS gemeen :-)
  Ook ik ben namelijk dol op verhalen over Drakenrijders, Heksen en Tovenaars, enz, enz.

  “Ik ga even een rondje rijden/vliegen met de Nimbus.” –> klinkt goed.
  Of het ook een naam wordt die je echt in de praktijk gaat gebruiken, dat zal de tijd wel uitwijzen.

  Ik heb in ieder geval genoten van deze ‘Fantasy’.

 2. Hoi Belle,

  Gefeliciteerd met de naam!

  Ik zal er helaas niet bij zijn bij het Paastreffen. Als ik vier dagen wegga terwijl SWMBO ook vrij heeft wordt me dat niet in dank afgenomen. Maar ik wens allen die er wél bij zijn heel veel plezier en gezelligheid. En ik lees en hoor (van Wilco) wel hoe het was.

  Groet

  Erwin en Tante Lies

  • Dank je. Balen dat je er niet bij bent! Wordt het niet tijd dat She Who Must Be Obeyed ook eens gaat ligfietsen? ;-).

   • Dat heb ik al geprobeerd, tot dusverre zonder succes. Ik heb al aangeboden mijn open ligger wat korter af te stellen zodat zij er op kan rijden, maar ze wil niet zegt ze.

 3. Nu daalt de orderlijst van vm.nl nog verder , want bewonderende toeschouwers die misschien ook zo’n fiets willen ( bijvoorbeeld vaststellen dat een vrouw ook makkelijk in zo’n velomobiel kan fietsen ) nu gaan zoeken naar een Nimbus en niet naar een Quest XS :-))))

  • Ja stel je Swannette Tempelman voor in een Nimbus 2000, de mannen zouden geen schijn van kans meer maken ;-).

 4. Leuk Belle,
  Je blijft dus fietsen, gelukkig maar, want als op je bezem zou vertrekken had er een kans ingezeten dat de buurtbewoners je misschien de bijnaam: “Zweefteef” hadden gegeven, dat zal nou niet gebeuren…………☺

  Groeten, A3

  • Behalve dat ik van sprookjes hou ben ik de nuchterheid zelve, dus die bijnaam zouden mensen die mij kennen me nooit geven.

 5. Pingback: Renovatie van Quest 1 (kmstand 149680 km) | Quest nummer 1·

Aanvullingen, tips, vragen? Laat hier je reactie achter:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s