Estafettekrans overgedragen en op weg naar Friesland

De jubileumestafettekrans is onderweg naar Friesland en Noord-Holland. Vandaag droeg ik in Dronten de estafettekrans over aan George. Plaats van handeling: Velomobiel.nl. Ik zou willen vertellen dat ze daar vanwege het verjaardagsfeestje van de NVHPV het Drontense fanfarekorps hadden laten aanrukken maar iedereen was gewoon aan het werk.

Toen ik de opgevouwen krans uit mijn fiets haalde op de stoep voor Velomobiel.nl zei George: “Is dat het ding?” Hij wilde het eerst niet geloven. “Maar je hebt toch de foto gezien in m’n blogpost over het estafette-ding?” George: “Ja maar ik dacht dat dat een grapje was.” Eh, nee dus.

George kreeg ook de zilveren stift overgedragen en een rol breed plakband (mijn toevoeging aan het verhaal omdat de zilveren inkt de neiging heeft om uit te vegen)*.

IMG_1111b

Allert Jacobs van Velomobiel.nl en uw blogster met de estafettekrans

Nadat ik met Allert op de foto was gegaan om de estafettekrans over te dragen aan Velomobiel.nl wilde hij weten of ik nu iets belangrijks was geworden bij de ligfietsvereniging, in het bestuur ofzo. Ik: “Nee, ik woon toevallig in de juiste provincie.” George had mij persoonlijk benaderd omdat ‘het ding’ anders niet door de Flevopolder zou komen. Hij gaat nu zelfs met een omweg naar huis fietsen, via Friesland naar Noord-Holland, zodat de estafettekrans ook Friesland krijgt te zien. Of Friesland de estafettekrans, dat kan ook.

IMG_1118

Allert geeft de estafettekrans aan George

Helaas was het niet mogelijk om een goede foto buiten voor het pand bij Velomobiel.nl te maken, waar de trotse letters op de gevel staan met de naam. De zon stond hier namelijk verkeerd voor. Dan maar foto’s in de werkplaats, die iedereen met een Quest of Strada waarschijnlijk wel goed kent.

IMG_1123

Nog even een usie met ‘het ding’ in opgevouwen staat

Omdat er geen taart met 30 kaarsjes was om uit te blazen zijn George en ik nog even gaan zitten bij DubbelDekker, een café op het industrieterrein waar Velomobiel.nl is gevestigd. In dit café smaakte de appelnotentaart goed bij een kopje koffie (je kan hier ook een prima uitsmijter krijgen als je moet bijtanken voor de rit naar huis).

IMG_1128

George met zijn rood-witte Torpedootje en mijn blauwe Quest XS #108 voor het pand van Velomobiel.nl.

Na de taart ging George nog even ruim 100 kilometer fietsen naar Liever Ligfietsen in Akkrum. Hij is geïnteresseerd in een speciaal soort fiets die zij verkopen, de ElliptiGo. Een rijdende variant van zo’n tredmolen in de fitnesszaal. Ik hoefde nog maar 38 kilometer naar huis. Wat dat betreft had George het beter voor elkaar op deze stralende zonnige dag.

route-etappe1-jubileumestafette

De eerste etappe van de jubileumestafette, door mij gefietst. In totaal 75 kilometer.

Op de terugweg werd ik vlak bij huis nog even getrakteerd op een edelhert. Wel apart, zo midden op de dag, meestal zie je ze alleen tijdens de schemer.

IMG_1142

Edelhert achter het hek in het Kotterbos (Oostvaardersplassen) – klik voor een vergroting

*) Wacht wel even met plakken totdat de zilveren inkt is opgedroogd.

3 Reacties op “Estafettekrans overgedragen en op weg naar Friesland

    • Hoi Rob, die vraag kan je het beste even stellen op ligfiets.net, daar staat ook een stukje over de estafette. Er is op de ALV niets over gezegd, ik heb ‘m niet gemaakt, dus ik zou het niet weten.

Aanvullingen, tips, vragen? Laat hier je reactie achter:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s