Fietsklussen notities

Op deze pagina noteren we de dingen die je altijd weer ‘even’ moet opzoeken als je een fietsklusje doet.

Derailleur

De stelschroefjes, soms aangeduid met H (high gear, grote tandblad) en L (low gear, kleine tandblad) zijn er om er voor te zorgen dat de ketting niet over de buitenste tandbladen van de cassette kunnen vallen.

De spanning op de kabel bepaalt of de ketting netjes steeds een tandblad opschuift bij schakelen. Als het na verloop van tijd minder strak gaat staan, draai je de kabel in bij de schakelaar op het stuur.

Kettinglengte

Het bepalen van de juiste kettinglengte doe je met de ketting op het kleinste tandwiel en grootste tandblad. De derailleurwieltjes moeten dan recht onder elkaar staan als het goed is. Staat de derailleur richting de 7 in de klok, dan is de ketting te lang en richting de 5 te kort. Voor ligfietsen kan een andere stand als optimaal gelden (derailleur tussen 7 en 8).

Juiste lengte ketting bepalen

Stuurlint

Stuurlint wikkel je van de buitenkant van het stuur naar binnen. Let op de wikkelrichting, gezien vanuit de fietser:

  • Links begin je in de stuurbocht tegen de klok in te wikkelen, voorbij de remgrepen bovenop het stuur ga je juist met de klok mee.
  • Rechts begin je in de stuurbocht met de klok mee te wikkelen, bovenop het stuur ga je tegen de klok in.

Dit heeft te maken met de beweging die de polsen maken tijdens het fietsen, je handen moeten met de wikkelrichting meebewegen, alsof je het stuurtape strakker draait.

Het plakstrookje moet contact maken met het stuur.

Hecht af met elektriciteitstape.

Versnellingen

Om de binnenkabel uit de schakelkabel te krijgen moet de ketting naar het kleinste blad, lichtste versnelling gedraaid worden, anders staat het tonnetje niet goed voor de uitgang gedraaid in de shifter. Ook staat er zo minder spanning op de fietsketting.

Pagina voor het laatst bewerkt: mei 2020