Over de maker

slaapzakken-filtered-5

Onze eerste very budget mummy-slaapzakken van Bristol

Mijn naam is Belle en samen met Dave heb ik in de afgelopen jaren diverse (kampeer)reizen gemaakt met rugzak, zeekajak, trekkingfiets, ligfiets, velomobiel, buscamper en zeilboot. De kennis die we daarbij vergaren leg ik vast op dit blog.

Onze voorkeur gaat uit naar vakanties waarbij we voortbewegen op eigen kracht: wandelend, (lig)fietsend of peddelend. Daarnaast zijn we vaak onderweg voor een (lang) weekend kamperen, tegenwoordig ook wel micro-avontuur genoemd.

Verwacht  geen ‘gung-ho’ informatie over hoe je een succesvolle wereldreis kan maken van duizenden kilometers. Dat soort afstanden leggen wij alleen af per vliegtuig. We zijn ook geen extreme grammenjagers – bij ons zitten de stelen gewoon nog aan onze kindertandenborstels.

PICT0125

Fris windje in de kuip van de Flounder, onze zeilboot

In de vorige eeuw heb ik (Belle) enkele artikelen geschreven en producten getest voor outdoormagazine Op Pad, een uitgave van de ANWB. Dave heeft twee jaar betaald buiten gekampeerd tijdens zijn diensttijd in de 101st Airborn Division, Charlie Company 3/502. Terwijl hij in de Sinaïwoestijn zat met een blauwe baret op of in de jungle van Grenada was ik bezig met broodjes smeren met een lepel, vlotten sjorren en hudo’s graven op scoutingkampen of jamborees.

Beiden zijn we opgegroeid met een zeilboot. Daarnaast hebben we onder andere ervaring opgedaan met duiken (via de NOB), windsurfen, zeilen, (lig)fietsen, schieten, bergwandelen, zeekajakken en skiën. De hierbij opgedane kennis passen we vaak cross-over toe. Zo ligfiets ik bijvoorbeeld in mijn kajak-anorak met een zeilpet op.

IMG_6163

Natuurkampeerterrein Nieuw Soerel met vriend Wim (links) en onze ligfietsen op de achtergrond

Ik ben een echte ‘gear head’. De spullen waar ik over schrijf heb ik zelf aangeschaft (mijn achtergrond is School voor de Journalistiek). Dit is verder geen site met objectief nieuws maar een blog waar ik onze persoonlijke meningen en ervaringen deel. De enige commerciële banden die ik heb zijn met Nederlandse Spoorwegen, die storten maandelijk mijn salaris. Dave is tevreden als je het kijk- en luistergeld betaalt (via de Belastingdienst).

IMG_6721

Onderweg in onze velomobielen

Het hosten van Kampeerwijzer kost 91 euro per jaar omdat de site te groot werd. Ik heb ervoor gekozen de informatie bij elkaar te houden voor de lezers. Met een vrijwillige donatie kan je de kosten voor hosting van dit blog steunen.

PayPal-doneren.gif

2 Reacties op “Over de maker

  1. Hoi Belle, leuk om door je blog te spitten !

    Zondag gaan we weer een ritje maken met Frans, jullie ook zin ?

  2. Dag Belle,
    Ik heb de foto die jullie gemaakt hebben tijdens de afgelopen Fiets- en Wandelbeurs bij mijn info-tafel over “zadelpijn”, op mijn site ” http://www.brabisbikes.nl ” geplaatst. Ik probeer met deze Reply goedkeuring hiervoor te krijgen. Als het niet goed is, laat me dat dan even weten, dan haal ik hem direct weg. grtjs, Martin

Reacties zijn gesloten.