Over de inhoud…

…van deze site

We hadden een heel boekje met de titel Kampeerwijzer waarin we al jaren tips verzamelde over kamperen. Gewoon omdat je niet alles kan onthouden en het handig is om dingen dan op te kunnen zoeken. Dat boekje werd echter dikker en dikker en op een gegeven moment was het niet meer te binden en mee te nemen op vakantie. Er moest dus iets anders verzonnen worden.

Daarom heb ik de tekst en afbeeldingen overgezet op deze site. Sommige aantekeningen zijn persoonlijk omdat die specifiek over onze materialen gaan. Bijvoorbeeld: hoeveel haringen moeten er mee met die tent. Of: hoe haal je de Whisperlite uit elkaar (alleen interessant voor mensen met dezelfde brander), etc.

tent

Onze ervaringen, de conclusies die we daaruit hebben getrokken en de keuzes die we daarop baseren zijn ook persoonlijk. De ideale tent voor de één hoeft niet de ideale tent voor de ander te zijn. Misschien is het niet eens een tent maar een hangmat, tarp of bivakzak. De manier van reizen kan op zoveel manieren verschillen. Van transport (auto, rugzak, fiets, kajak) tot hoe lang je ergens blijft, van je conditie, van het gebied tot het jaargetijde en klimaat, etc. Ook onze voorkeuren veranderen naarmate we meer ervaring hebben opgedaan met dingen die werken en minder goed werken.

Disclaimer

Als iets tegenvalt proberen we er toch altijd nog de humor van in te zien. Sommige humorloze mensen beschouwen dat als cynisme. Kan je daar niet tegen, dan ben je gewaarschuwd. Ook drijven we graag de spot met bijvoorbeeld ANWB-leden en we vinden ook dat we dat mogen doen, alleen al omdat we zelf al 25 jaar of langer lid zijn.

Kampeerwijzer als A5 boekje