Over de inhoud…

…van deze site

We hadden een heel boekje waarin ik (Belle) al jaren tips verzamelde over kamperen. Gewoon omdat je niet alles kan onthouden en het handig is om dingen dan op te kunnen zoeken. Dat boekje werd echter dikker en dikker en op een gegeven moment was het niet meer te binden en mee te nemen op vakantie. Er moest dus iets anders verzonnen worden.

Daarom heb ik de tekst en afbeeldingen overgezet op deze site. Sommige aantekeningen zijn persoonlijk omdat die specifiek over onze materialen gaan. Bijvoorbeeld: hoeveel haringen moeten er mee met die tent. Of: hoe haal je de Whisperlite uit elkaar (alleen interessant voor mensen met dezelfde brander), etc.

tent

Onze ervaringen, de conclusies die we daaruit hebben getrokken en de keuzes die we daarop baseren zijn ook persoonlijk. De ideale tent voor de één hoeft niet de ideale tent voor de ander te zijn. Misschien is het niet eens een tent maar een hangmat, tarp of bivakzak. De manier van reizen kan op zoveel manieren verschillen. Van transport (auto, rugzak, fiets, kajak) tot hoe lang je ergens blijft, van je conditie, van het gebied tot het jaargetijde en klimaat, etc. Ook onze voorkeuren veranderen naarmate we meer ervaring hebben opgedaan met dingen die werken en minder goed werken.

Disclaimer

Als ik iets niet goed vind of het viel tegen dan houden veel blogs zich op de vlakte, omdat ze vaak gesponsord worden. Als iets tegenvalt probeer ik er toch altijd nog de humor van in te zien. Sommige mensen beschouwen dat als cynisme. Dus als je daar niet tegen kunt: navigeer snel weg van deze site. De wereld zit vol met humorloze mensen en die bloggen ook, dus zoek daar je heil. Gelukkig bezit de andere helft van de mensen wel humor, die kunnen dit blog over het algemeen wel waarderen.